"Nigel [Sears] (Kontaveidi eelmine treener toim) aitas ja konsulteeris teda minu kõrvalt, kui Emma mängis juunioride turniire. Treenisime tihti koos slämmidel, kui mina olin kaotanud ja kauemaks turniiripaika jäänud ja tema varem noorteturniirile tulnud," rääkis Kontaveit eile pärast oma Ostrava turniiri teise ringi võitu.

"See, mis USA-s juhtus, oli kõigi jaoks üllatus. Oli teada, et Emma on hea mängija. Ta mängis juba mõned aastad tagasi hästi, aga nii kiiret läbimurret ei osanud keegi oodata. Ta on väga positiivse mulje jätnud. Usun, et see on naiste tennisele uus värske joon."

Kuidas suhtub Kontaveit säärastesse üllatus-slämmivõitjatesse, olles ise juba aastaid edetabeli TOP30-s figureerinud tundub see mingil määral ebaaus asjade käik? "Emmal on ju olnud potentsiaali saada heaks mängijaks. Iga mängijaga selline asi juhtuda ei või. Ta on olnud noor ja lootustandev mängija. Ebaaus? Ei, ma arvan, et kõik näevad selleks vaeva. Ükski slämmivõit pole kunagi ebaaus," vastas Anett.


Raducanu võitis US Openil kvalifikatsioonist alustades kümme matši settigi kaotamata. Finaalis alistas ta 19-aastase Kanada tennisisti Leylah Fernandezi 6 : 4, 6 : 3.

Esimese suurema läbimurde tegi Raducanu suvel Wimbledoni suure slämmi turniiril, kus ta sai põhitabelisse vabapääsme ja jõudis neljandasse ringi ehk kaheksandikfinaali.

Aasta alguses oli Raducanu veel maailma edetabelis 366. kohal, tänaseks päevaks on ta tõusnud 22. positsioonile.