Barcelona on La Ligat alustanud kahe võidu ja kahe viigiga. Meistrite liiga avamängus jäädi koduväljakul 0 : 3 alla Müncheni Bayernile.

Cadiziga peetava kohtumise eel toimunud pressikonverentsil keeldus Koeman ajakirjanike küsimustele vastamast ning luges ette hoopis kolme minuti pikkuse avalduse, kus palus fännidelt tuge.

„Loodame nendel rasketel aegadel teie igakülgsele toetusele,” sõnas Koeman. „Klubi toetab mind praeguses faasis, kus keskendume võistkonna uuesti üles ehitamisele.”

„Klubi sportlikud tulemused on seotud klubi majandusliku olukorraga. See tähendab, et meil ei ole raha uute meeste ostmiseks ning peame keskenduma oma noortele. Praegused noored võivad paari aasta pärast olla uued suured staarid. Noored mängijad saavad oma võimaluse nagu omal ajal said Xavi ja Andres Iniesta. Tuleb olla kannatlik.”

Väidetavalt on Barcelona jalgpalliklubi võlg koguni 1,3 miljardi euro suurune. Rahaliste raskuste tõttu ei saanud nad suvel lepingut pikendada Lionel Messiga ning lisaks tuli loobuda ka Antoine Griezmannist. Veel tehti rahaks ka mõned nooremad mängumehed, keda tegelikult oleks soovitud enda juures hoida.