Andreas Veerpalu jäi 2019. aastal Seefeldi maailmameistrivõistlustel vahele veredopingu kasutamisega, kuid Austrias ei ole ta kohtusse veel ilmunud. Nüüd kinnitas Tartu Ringkonnakohus, et kohtukutse on Andreas Veerpalule isiklikult kätte toimetatud.

"Tänase seisuga on kohtusse jõudnud kättesaamiskinnitus, et kutse on Andreas Veerpalule isiklikult kätte toimetatud," ütles Tartu kohtute pressiesindaja Annett Kreitsman.

Austria kohtust öeldi täna Delfi Spordile, et nendeni ei ole veel jõudnud info, et Andreas Veerpalu oleks kohtukutse kätte saanud.

2019. aasta Seefeldi maailmameistrivõistlustel veredopingu kasutamisega vahele jäänud Andreas Veerpalu peab Innsbrucki kohtu ette astuma 15. oktoobril.

Hiljuti jäi teatavasti ära Andrus Veerpalu kohtuistung Innsbruckis, sest endine suusataja ei ilmunud sarnaselt Aleksei Poltoraninile istungile. Kuna advokaadid olid varasemalt nendega kontakti saavutanud, loodeti, et nad tulevad kohale, kuigi kinnitust kohtukutse kätte saamise kohta kohtul ei olnud.

Austria prokuratuur süüdistab Andreas Veerpalu veredopingu tarvitamises ning kasvuhormoonide somatropiini ja gonadoreliini ning keelatud aine humanalbumiini kasutamises alates 2016/17 hooajast kuni vahelejäämiseni. Lisaks on Veerpalu saanud süüdistuse sponsorile 12 000-eurose kahju tekitamises ja kuritegelikku ühendusse kuulumises, mis koosnes dopinguarstist ja teistest dopingujuhtumiga seotud inimestest.