33-aastane Dzjuba kandis suvisel EM-finaalturniiril Venemaa koondises kaptenipaela, kuid septembris peetud valikmängudes ei kuulunud ta värske peatreeneri Valeri Karpni valikusse. Nüüd kutsus Karpin aga Dzjuba koondisesse, kuid ründetuus otsustas kutsest loobuda.

Dzjuba ise rääkis intervjuus Matš TV-le, et tema füüsiline vorm ei ole suvise pingutuse järel veel parim ja seetõttu otsustas ta kutse tagasi lükata. Samas tuleb märkida, et Dzjuba lõi alles esmaspäeval koduklubi Peterburi Zeniti eest kaks väravat ning aitas klubi 3:1 võidule Kaasani Rubini üle.

Kui Dzjuba tõdes, et küsimus on puhtalt tema mängulises vormis, siis Venemaa meedias kirjutatakse, et ilmselt on põhjus hoopis Dzjuba ja Karpini pikaaegses tülis.

Mis kahe kange mehe vahel omavahel juhtus?

Tüli sai alguse juba omal ajal Moskva Spartakis, kus esimene oli peatreener ja teine noormängija. 2009. aastal saadeti ründaja laenule Tomski Tomi. Kurjad keeled räägivad, et põhjuseks võis olla koondislase Vladimir Bõstrovi rahakoti vargus.

2013. aastal saatis Karpin Dzjuba uuesti laenule, sedakorda Rostovisse. Väidetavalt ei suhtunud ründaja juhendajasse küllalt austavalt. Dzjuba on hiljem meenutanud, et Karpin mõnitas teda iga päev ja kõikvõimalikul moel.

2015. aastal sattusid nad samasse hotelli ja läksid juba fuajees käsipidi kokku. Kõrvalseisjad lahendasid konflikti.

Venemaal seisavad ees tähtsad kohtumised

Venemaa jalgpallikoondis on 2022. aasta MM-valiksarja H-alagrupis praegu teisel kohal 13 punktiga. Liidripositsioonil oleval Horvaatial on samuti 13 punkti. MM-ile pääseb otse ainult grupi võitja, teise koha omanik peab mängima play-off’i kohtumisi.

Tabeliseis neli vooru enne valiksarja lõppu: 1. Horvaatia 13 punkti, 2. Venemaa 13 punkti, 3. Slovakkia 9 punkti, 4. Sloveenia 7, 5. Malta 4, 6. Küpros 4.

Venemaa ja Horvaatia septembrikuine kohtumine lõppes 0:0. Alagrupi võitja seisukohast peetakse ülioluline mäng 14. novembril horvaatide koduväljakul. Enne seda mängitaksegi siis Slovakkia, Sloveenia ja Küprosega.