Kontaveit murdis avasetis vastase pallingu kaheksandas geimis, minnes 5:3 juhtima ning vormistas avaseti võidu teise settpalli pealt. Teises setis kaotas hispaanlanna oma servi juba esimeses geimis, kuid tegi neljandas geimis murded tasa. Kontaveit murdis uuesti kohe viiendas geimis, minnes ette 3:2.

Kokku kasutas Kontaveit 7-st murdepallist ära 3, Badosa 4-st vaid ühe. Esimene matšpall oli Kontaveidil kasutada 5:4 eduseisul Badosa pallingul (40:30), kuid selle suutis hispaanlanna päästa. Järgmises oma servigeimis läks Kontaveit kiirelt 40:0 juhtima ning kasutas teise matšpalli ka ilusa tagakäe äralöögiga ära.

Kontaveit pääses veerandfinaali, kus ta kohtub Sara Sorribes Tormo (WTA 36., Hispaania) ja Belinda Bencici (WTA 11., Šveits) mängu võitjaga. Neljapäeval on Eesti esireketil mänguvaba päev.

Statistika:

"Mängisin täna väga hea mängu. Kukkumisi ei olnud. Mängisin stabiilselt väga agressiivselt ja julgelt. Tundsin, et just pikad punktid tõid mulle palju edu. Hoidsin tempot kõrgel ja tundsin, et mina kontrollisin seda mängu rohkem. Tundsin, et sain mängida oma mängu, sellist, nagu mulle meeldib," rääkis Kontaveit pressikonverentsil.

Küsimusele, kas pikkade punktide järjest paremini ära kannatamise taga on mingi muutus füüsilises ettevalmistuses, vastas Anett: "Füüsilises mõttes olen kõike samamoodi teinud. Mängisin võibolla USA-s ja nüüd ka koduses ettevalmistuses tiba rohkem tennist. Mängudega kasvab kindlus ja teadmine, et saan neid pikki punkte ilusti mängida."

Kontaveit tunnistas, et tänane esimese servi protsent 57% oli tema jaoks pisut üllatav: "Naljakas, sest üleeile lõin ma esimeses setis 70% ja teises umbes 60%-liselt ja tundsin, et serv polnud üldse hea. Täna aga ei tundnud enda servil nii suurt pinget. Tundsin, et paigutasin neid serve, mis sisse läksid, paremini, aga ei tundnud, et oleksin nii palju eksinud. 57% ei ole tõesti väga muljetavaldav statistika."