Schlierenzauer tõusis 2013. aasta alguses ala tõeliste legendide sekka, kui ta kerkis kõige rohkem MK-etappe võitnud suusahüppajaks. Toona Matti Nykäneniga ühele pulgale tõusnud austerlane võitis lõpuks 53 MK-etappi, mis tähistab kõigi aegade rekordit. Schlierenzaueri viimane etapivõit pärineb 2014. aasta 6. detsembrist, seejärel on tema tulemusi pärssinud mitmed põlvevigastused.

Kõigi aegade edetabelis on jätkuvalt teisel kohal Nykänen, kes võitis omal ajal 46 MK-etappi. Kolmandat kohta jagavad poolakad Adam Malusz ja Kamil Stoch, mõlemad on võitnud 39 MK-etappi. Stoch on veel tegevsportlane.

Schlierenzauer tõdes, et ta otsustas Pekingi olümpiamängude eel tippsportlase karjääri lõpetada, kuna järjekordsest vigastusest taastumine osutus arvatust keerulisemaks.

Aastate jooksul võitis Schlierenzauer neli OM-medalit (kuld Vancouveri suure mäe võistkonnavõistluses, hõbe Sotši suure mäe võistkonnavõistluses, pronks Vancouveri väikese mäe individuaalvõistluses ning pronks Vancouveri suure mäe individuaalvõistluses). Maailmameistriks krooniti ta kuuel korral, ainus individuaalne tiitel tuli 2011. aasta Oslo MM-i suure mäe võistluses. Lisaks krooniti ta neljakordseks lennumäe maailmameistriks. Aastatel 2012. ja 2013. tõusis Schlierenzauer nelja hüppemäe turnee üldvõitjaks.