Kunagine suusahüpete valitseja teatas otsustest oma kodulehel.

"Aktiivne võistlussport on mind tõusude ja mõõnadega käimas hoidnud viimased 15 aastat, täitnud mind küllusega ja jätnud mulle kustumatud muljed. Sellele tagasi vaadates näen emotsionaalset teekonda, mis on surunud mu piire, kuid ühtlasi näidanud, kus need piirid asuvad. Suusahüpped on pakkunud mulle tohutut rõõmu ja andnud juurde kogemusi," kirjutas Schlierenzauer.

"Viimased paar kuud on olnud mu jaoks väljakutsuvad. Positiivses mõttes. Tänu vigastuspausile on mul olnud aega mineviku üle juurelda ja vaadata, kus ma praegu olen. Karjääri lõpetamine polnud mu jaoks lihtne, kuid see otsus tundub õige, samuti ka ajastus."

"Olen rõõmus ja uhke, et olen saanud varajases eas elada unistustes. Tänu tippspordile olen arenenud isiksuselt, kohtunud mitmete erakordsete inimestega ja kogunud oma südamesse sinna igaveseks jäävaid uskumatuid hetki."

Juba 16-aastasena kõige kõrgemasse konkurentsi tõusnud Schlierenzaueri nimel on rekordilised 53 individuaalset MK-etapivõitu aastatest 2006-2014.

Olümpiakuld on austerlasel 2010. aasta Vancouveri mängudelt meeskonnavõistluselt. Vancouveris võitis ta kaks individuaalset pronksi, 2014. aasta Sotši olümpial meeskondliku hõbeda.

Schlierenzauer tuli MK-sarja üldvõitjaks 2009. ja 2013. aastal. 2012. ja 2013. aastal võitis ta Nelja Hüppemäe turnee, lennumäe MM-il triumfeeris 2009., 2011. ja 2013. aastal.