Motorsport.com-i Itaalia väljaande andmetel on Mercedes otsustanud jõuallikaga riskida, tõstes turbo võimsust ja katsetades hübriidmootori äärmuslikemaid seadeid.

Kaheksa etappi enne lõppu on Lewis Hamilton sõitjate arvestuses liidrist Max Verstappenist viis punkti maas. Konstruktorite karika arvestuses juhib Mercedes Red Bulli ees 18 punktiga.

"Mercedes-AMG High Performance'i tegevjuht Hywel Thomas on veendunud, et neil on endiselt võimalik hankida mootorist lisajõudu, viies ekstreemsusteni teatud superlaaduri ja hübriidi parameetrid, ilma et see ohustaks töökindlust," kirjutab Itaalia portaal.

Veel lisatakse, et Mercedes on otsustanud Hamiltoni autole panna neljanda jõuallika, mis toob endaga kaasa stardirivi karistuse, kuid veel pole otsustatud, millise etapi eel seda tehakse.

Teine Mercedese piloot Valtteri Bottas võttis neljanda jõuallika kasutusele viimasel etapil Monzas, kus soomlane lõpetas pärast 10-kohalist karistust 19. stardiruudust startides kolmanda koha.

Kuulduste kohaselt võib ka Red Bull Verstappeni autol mootorit vahetada, mis tõstaks ta sel pühapäeval Venemaa GP-l Sotšis päris rivi lõppu. Verstappenil on juba Monza etapist all kolmekohaline karistus avarii põhjustamise eest, mis jättis raja äärde nii tema kui ka Hamiltoni.