Ülekande eest vastutas eelmisel nädalal Moskvas toimunud tiitlivõistlustel Austria telejaam ORF, keda on naissportlaste seksualiseerimise eest varemgi kritiseeritud.

Sportlasele endale ja rahvusvahelisele alaliidule valmistas meelehärmi üks aegluubis näidatud kaader Färberi tagumikust.

"Vabandame siiralt Johanna Färberi, Austria ronimisliidu, kõikide sportlaste ja kogu sportronimise kogukonna ees kaadrite pärast, mida näidati Moskva MM-i naiste boulderi poolfinaalis. Mõistame inimkeha objektifitseerimise hukka ning kavatseme tegutseda selle lõpetamise ja sportlaste kaitsmise nimel," seisis rahvusvahelise sportronimise liidu (IFSC) avalduses.


Sarnase intsidendi pärast oli sunnitud IFSC vabandama ka juunis Innsbruckis toimunud MK-sarja päevil. Ka siis oli ORF näidanud liiga intiimset lähikaadrit just Färberist.

"Kui mitu korda tuleb asju valesti teha, enne kui me õpime neid õigesti tegema?" küsis IFSC president Marco Scolaris pärast kohtumist Austria koondise esindajaga.

Juunikuist vahejuhtumit kommenteeris ORF järgmiselt: "Oleme teadlikud, et näitasime viivuks sportronimist valel viisil. Oleme pühendunud naiste spordi õiglasele, võrdsele ja paremale kujutamisele."

"Tõesti? Mida kuradit? Sellise aegluubis kaadri näitamine rahvuslikus televisioonis ja Youtube'i otseülekandes on lugupidamatu ja ärritav. Ma olen sportlane, kes on siin näitamas oma parimat sooritust. Mul on piinlik, et tuhanded inimesed seda nägid. Me peame naiste seksualiseerimise spordis lõpetama ja hakkama hindama nende sooritust," kirjutas Färber juunis Instagrami.