Rahvusvaheline jalgpalliliit FIFA määras Ungarile kahemängulise publikukeelu, millest üks jääb üles tingimisi. Lisaks sai Ungari alaliit 200 000 Šveitsi frangi (184 702 euro) suuruse trahvi.

Ungari fännid vilistasid esiteks välja inglaste mängueelse põlvitamisrituaali ning teiseks kostitasid ahvihäälitsustega mängijaid Jude Bellinghami ja Raheem Sterlingut. Lisaks visati Inglismaa 4:0 võidumängu avaväravat tähistanud Sterlingu suunas erinevaid objekte.

Ungarile oli juba nende fännide tõttu määratud UEFA poolt sarnane karistus (kahemänguline publikukeeld, üks mäng tingimisi), kuna suvisel EM-finaalturniiril korraldasid nad nii homofoobseid kui rassistlikke intsidente. UEFA keelud aga FIFA egiidi all peetavatel võistlustel ei kehti.

FIFA võttis karistust määrates arvesse ka 2. septembri mängu teisi rikkumisi nagu ilutulestiku süütamine ja trepivahekäikude blokeerimine.

Ungari peab seega publikuta pidama 9. oktoobri mängu Albaania vastu. 12. oktoobril mängivad ungarlased inglastega võõrsil. Nendega ühte alagruppi kuuluvad veel San Marino ja Poola.