30-aastane jalgpallur selgitas, et ta on endiselt igasuguse diskrimineerimise vastu, kuid kavatseb sellega võidelda omal moel. Ta usub, et põlvitamisrituaal on oma tugevust kaotamas. Selle asemel kavatseb ta lihtsalt sõrmega osutada särgil asuvale kirjale "not to racism".

Premier League'i mängijad ja abipersonal on põlvitanud iga mängu eel alates eelmise aasta juunist, avaldades niiviisi toetust Black Lives Matter liikumisele.

"Ma olen täielikult rassismi ja igasuguse diskrimineerimise vastu ning ma eelistan lihtsalt panna sõrme embleemile, mis ütleb "ei rassismile", nagu seda tehakse mõnel teisel spordialal ja teiste riikide jalgpalliliigades. Ma ei tea miks, aga ma lihtsalt eelistan sellist varianti," rääkis Alonso pärast Chelsea pühapäevast 3:0 võitu Tottenhami üle, vahendab Goal.com.

Küsimusele, kas ta on oma otsust arutanud ka tiimikaaslastega, vastas Alonso: "Ei, me pole sellest rääkinud. Oleme riietusruumis nagu perekond. Ma ei arvan, et sellest peaks rääkima, aga kui ma peaks seda tegema, siis ütleksin neile sama, mida just teilegi rääkisin, ja usun, et kellelgi pole sellega probleeme."

"Hetkel eelistan ma osutada oma varrukale ja seda ma ka teen," lisas hispaanlane.