Šveitslane Fasel on IIHFi presidendi ametit täitnud juba alates 1994. aastast. Pärast seda on ta tagasi valitud 1998., 2003., 2008., 2012. ja 2016. aastal.

Helsingin Sanomat kirjutab, et Faseli lahkumine on suurim muutus rahvusvahelises hokiliidus pärast uiskude leiutamist.

Faseli ja Kummola lahkumisega saab läbi kaks pikka, märkimisväärset ja osaliselt vastuolulist karjääri rahvusvahelises hokis.

Kummola otsused ja lahendused on sageli olnud kiired ja tõhusad. Juttu on olnud ka otsuste läbisurumisest, samas kui teised on imetlenud Kummola lihtsat juhtimisstiili.

"Ma ei igatse tegelikult millegi järele. Igaühe jaoks on oma aeg," ütles 75-aastane Kummola enne Peterburis toimuvat üldkogu.

Kummola valiti IIHF-i juhatusse 1998. aastal, asepresidendiks määrati soomlane viis aastat hiljem.

Fasel on mänginud oluliselt vastuolulisemat rolli kui Kummola ning suutnud närvi ajada suure hulga jäähokiga seotud inimesi üle maailma. Fasel on endine jäähokikohtunik ja hambaarst, kes tõusis 1985. aastal Šveitsi hokiliidu presidendiks.

71-aastane Fasel on tuntud kui Venemaa presidendi Vladimir Putini ja Valgevene diktaatori Aljaksandr Lukašenka lähedane sõber. Lääneriikides ei peetud kuigi oluliseks, milliseid suhteid šveitslane idas loob, sest jäähoki pole olnud nende jaoks kunagi põhiteemaks. Soomes ja Põhjamaades on suhtumine olnud hoopis teistsugune, sest jäähoki on tähtis spordiala ning seal ei vaadata Valgevenega sõbrustamisele hästi.