Sprindietapid lisandusid F1 sarja sellest hooajast ning siiani on neid peetud kaks - juulis Silverstone'is ja septembri alguses Monzas. Sprint sõidetakse laupäeval ja selle tulemuste põhjal määratakse pühapäevase põhivõistluse stardijärjekord. Sprindi stardirivi selgub reedel, kui teine ​​treeningperiood on asendatud ajasõiduga.

Hetkel pole teada, kas 2022. aastal jätkub sarnane süsteem või starditakse sprindietapile MM-sarja tagurpidises järjestuses.

Viimane idee sai Prostilt kõvasti kriitikat. "Minu meelest on hea, et F1 proovib uusi asju, aga peab aru saama, milleks. F1 peab oma traditsioonidest kinni pidama. Peame mõistma, et parim auto ja parim juht võidavad, sest nad on parimad. See on kogu F1 mõte," rääkis Prantsuse legend, vahendab Racingnews365.

"Ma vihkan vastupidise järjekorra ideed. Ma vihkan. Kui F1 saab kunagi vastupidise stardijärjekorra, jätan selle spordiala vaatamise maha," kurjustas 66-aastane Prost.

"See (vastupidine stardirivi) oleks halvim asi, mida F1 puhul teha saaks," lisas prantslane, kes tuli maailmameistriks aastatel 1985, 1986, 1989 ja 1993.