Poksimatši favoriidiks peetakse Anthonhy Joshuat, kelle koefitsiendiks OlyBeti spordiennustusportaali statistika järgi on 1,35. Usykile pakutakse väiksemat võiduvõimalust koefitsiendiga 3,0.

Võitlusstiili poolest on mõlemad mehed pisut erinevad. Usyk on vasakukäeline ja võitleb paremat jalga eespool hoides. See tähendab, et ta saab lüüa ootamatuid vastulööke vasaku käega, mis võivad paremakäelisele Joshuale muret tekitada. Lisaks on Usyki tugevaks küljeks tema jalatöö ja liikumine, ta liigub pidevalt kiirete sammudega ringi ja seda terve poksimatši vältel. Ta väsitab vastased, kellel pole piisavalt võhma, et temaga sammu pidada. Kurnatud vastased teevad kergemini vigu ja Usyk kasutab ära võimalust, et poksimatš lõpetada. Joshua ei ole aga nõrga võhmaga, tema füüsiline vorm on tipptasemel ja ta suudab kesta poksiringis kõik 12 raundi. Mehe arsenalis on kindlasti tehnika, pärast esimest kaotust Ruizi vastu nägi mees palju vaeva, et tehnikat täiustada. Rääkima peab ka väga tugevast löögijõust. Kui ta tabab vastast õigel ajal õigesse kohta, siis võib löök lõppeda nokaudiga. Joshua löögijõud võib Usykile probleemiks muutuda, sest vahel annab kaitsetehnika soovida ja vastase löögid võivad näoni liikuda.

Usyk: „Joshua, kuidas sul läheb? Ma olen valmis!“

Kolm aastat tagasi sai Usykist esimene nelja tiitliga võitmatu poolraskekaalu poksija, pärast mida otsustas mees end tõestada raskekaalus. Samal ajal, kui Usyk sai kinnituse kaaluklassi muudatuseks, kaotas Anthony Joshua oma tiitlid Andy Ruiz Jr.-le. Ruiz oli esimene mees, kes suutis Joshua võiduseeria lõpetada. Joshua ei võtnud kaotust lihtsalt ja soovis võimalikult kiirelt Andy Ruiziga uuesti poksiringis kohtuda. Selleks korraks oli Joshua paremini valmistunud, võitis ja sai oma poksitiitlid tagasi.

Joshua järgmiseks katsumuseks määrati Kubrat Pulev, kelle ta alistas nokaudiga. Umbes samal ajal algas Usyki teekond raskekaalus, tema esimeseks vastaseks osutus Tyrone Spong. Matš jäi ära, sest enne poksiringi astumist leiti Spongi verest dopingut. Uueks vastaseks valiti Usykile Witherspoon, kelle ta seitsmendas raundis alistas. Järgmise vastasega pidi Usyk silmitsi seisma 11. märstsil aastal 2020. Tema väljakutseks oli Derek Chirosa, eeldusega, et kui ta matši edukalt lõpetab, on ta järjekorras, et võidelda kurikuulsa Anthony Joshua enda vastu.

Usyk tuli oma ülesandega toime ja pärast matši ütles meediale: „Joshua, kuidas sul läheb? Ma olen valmis!“ Joshua ise eelistas poksiringi minna Tyson Fury vastu, kuid WBC soovis, et Fury võitleks enne kolmandat korda Deontay Wilderiga. Alles pärast selle matši toimumist andis WBO juhised määrata Joshua järgmiseks vastaseks Usyk. 20. juulil tehti matš kahe raskekaalu võitleja vahel ametlikuks.

Anthony Joshua vs Oleksandr Usyk on eetris Eesti aja järgi südaööl vastu 26. septembrit Londonist. Spordiennustusele saad kaasa elada ja lemmikule panustada OlyBeti spordiportaalis.

Tähelepanu! Tegemist on hasartmänguga. Hasartmäng pole sobiv viis rahaliste probleemide lahendamiseks. Tutvuge reeglitega ja käituge vastutustundlikult!

Jaga
Kommentaarid