31-aastast ameeriklast seostati Monacoga rahvusvahelises meedias juba paar päeva tagasi. Reedel kinnitas üleminekut ka klubi ise.

James sai Monacoga liituda pärast seda, kui ameeriklane jõudis Moskva CSKA-ga kokkuleppele lepingu enneaegse lõpetamise osas. Teatavasti läks James möödunud hooajal klubi pikaaegse treeneriga Dimitrios Itoudisega mitmel korral tülli, mis päädis sellega, et klubi näitas ameeriklasele lõplikult ust. Tema kontraht Venemaa hiiuga pidi kestma 2023. aastani.

"Otsisin väga teistsugust ja põnevat väljakutset. Tahtsin alustada millegi uuega, millega pole senise karjääri jooksul veel kokku puutunud," rääkis James pressiteate vahendusel. "See on minu jaoks võimalus alustada uut seiklust ning tõestada enda väärtust mängijana. Minu eesmärk on võita nii palju matše kui võimalik ja olla Euroliigas konkurentsivõimeline."

Möödunud hooaja lõpu veetis James NBA tippklubis Brooklyn nets. James sai põhiturniiril kirja 13 kohtumist, mille jooksul viskas ta keskmiselt 7,7 punkti ja jagas 4,2 resultatiivset söötu. Lisaks tegi ta kaasa üheksas matšis play-offis.