Kohtuhagi esitati neljapäeval Los Angelese ringkonnakohtus. Grusiinlanna väidab, et sari "levitab valet, õõnestades ja alandades tema saavutusi miljonite vaatajate ees". Nõutava valuraha suuruseks on 5 miljonit dollarit.

Gaprindašvilile on pinnuks silmas sarja viimane episood. Naine mängib seal parasjagu Moskva turniiril, kui kommentaator ütleb: "Ainus ebatavaline asi tema puhul on tegelikult sugu, ja isegi see pole Venemaal unikaalne. Nona Gaprindašvili on naissoost maailmameister ega ole kunagi meestega kohtunud."

Tõele au andes ongi see fakt vale, sest Gaprindašvili, kes praegugi veel seeniorite turniiridel mängib, kohtus oma hiilgeaegadel paljude meestega, sealhulgas kolme maailmameistri Mihhail Tali, Boris Spasski ja Viswanathan Anandiga.

Kohtuasjast kirjutav New York Times meenutab isegi ühe oma 1968. aasta artikli pealkirja, milles seisab: "Male: preili Gaprindašvili alistas tugeval turniiril 7 meest". Hagis märgitakse, et 1968. aastaks, millal kirjeldatud episood toimub, oli Gaprindašvili mänginud vähemalt 59 meesmaletaja vastu.

Netflixi sarja "The Queen's Gambit" on saatnud tohutu menu. Ainuüksi esimese kuu jooksul vaadati seda 62 miljonis kodus. Just sarja suure edu tõttu öeldaksegi hagis, et lause "ta pole kunagi meestega kohtunud" tekitab talle professionaalset kahju.

Sari on võitnud kaks Kuldgloobust - parima lühisarja ja parima naisnäitleja kategoorias (Anya Taylor-Joy). Homsel Primetime Emmy auhindade jagamisel sai "The Queen's Gambit" 18 nominatsiooni.