Klubi pressiteate kohaselt polnud direktoritel "muud võimalust, kui see raske otsus teha". Teatis administraatorite määramiseks esitati, kuna klubi ei leidnud endale uusi omanikke ning koroonapandeemia on klubi finantsidele mõjunud laastavalt.

Derby County, keda juhendab endine Inglismaa koondise kapten Wayne Rooney, on Inglise esiliiga tabelis 16. kohal, olles esimesest seitsmest mängust kogunud vaid 7 punkti. Varasemate finantsiliste ausa mängu reeglite rikkumise tõttu ootab neid juba niigi punktide kaoamine ning administreerimise alla minnes määratakse neile veelgi trahvipunkte.

Derby võib siiski veel apelleerida erakordsetele asjaoludele, viidates, et klubi rahaline olukord on põhjustatud otseselt koroonapandeemiast, mitte valest finantskäitumisest, vahendab AFP.

"Iroonia on selles, et klubi finantsprogrnoosid näitavad rahaliselt jätkusuutliku pildi tekkimist. Pandeemiata oleksime me sellest kindlasti läbi tulnud. Kui pandeemia ja eriolukord oma haaret tugevdasid, said klubi tulud ja rahavood ligi 20-miljonilise (23 miljonit eurot) löögi," seisis pressiteates.

Derby omanik Mel Morris on püüdnud klubi müüa alates 2019. aasta juunist. Eelmisel hooajal vältis klubi napilt esiliigast väljakukkumist, tagades liigasse püsimajäämise viimases voorus 3:3 viigiga Sheffield Wednesday vastu.

Oleks Inglise jalgpalliliit juba eelmisel hooajal finantsreeglite rikkumise eest klubile trahvipunktid määranud, oleks Derby kindlasti välja langenud. Selle asemel piirduti rahatrahviga.

Sel suvel ei tohtinud Derby uusi mängijaid soetada, kuna varasematel kuudel on palluritele palgad maksmata jäänud.

Derby County parimad päevad jäävad 1970-ndatesse, kui klubi krooniti 1971/1972 ja 1974/1975 hooajal Inglismaa meistriks. Mart Poom mängis Derby Countys aastatel 1997-2003 146 kohtumises. Henrik Ojamaa kuulus 2007.-2009. aastani Derby County akadeemiasse ning sõlmis 2009. aastal nendega aastase profilepingu.