WTA teatas võistluspaiga muutusest eile, kinnitades, et Shnzheni naaseb aastalõputurniir 2022. aastal. Leping Shenzeniga on sõlmitud aastani 2030.

Aastalõputurniiri ähvardab aga suur tagasilöök, sest oma osalemise sellel on kahtluse alla seadnud maailma esireket Ashleigh Barty, kes võitis viimase aastalõputurniiri kaks aastat tagasi. See leidis aset samal kuul, kui Wuhanis avastati esimene korooanviiruse juhtum.

Barty treener Craig Tyzzer ütles Austraalia uudisteagentuurile AAP, et Mehhikosse reisimine seaks ohtu tennisisti ettevalmistused aasta esimeseks slämmiturniiriks Australian Openiks.

"Me saime äsja teada, et see toimub Mehhikos 1500 meetri kõrgusel merepinnast ning nad kasutavad rõhuvabasid palle. Need ju lausa lendavad. Need on pallid, mis tavaoludes ei põrka. See poleks just parim reklaam parimatele tüdrukutele maailmas, kui nad peaksid mängima midagi, mida nad varem mänginud ei ole," põrutas Tyzzer.

"Oludes, kus nad varem mänginud ei ole, riigis, kus nad muidu ei mängi ja veel kõrgmäestikus... Ma leian, et see on naeruväärne. Vaatemängu poolest on see lihtsalt hirmutav."

"Meil pole lihtne sinna minna, tulla tagasi ja veeta veel kaks nädalat karantiinis, millega oleks suvi sisuliselt rikutud. Peame maha istuma ja seda pisut kaaluma," lisas treener.

"Algselt öeldi meile, et see toimub Hong Kongis, seejärel räägiti Prahast ja järsku kuuleme hoopis Mehhikost."

Kaheksa naise osalusel peetavale aastalõputurniirile on edetabelipunktidega praeguseks koha taganud Barty, Arina Sabalenka, Barbora Krejcikova ja Karolina Pliškova.