Ujahi dopingu A-proovist leiti eelmisel kuul ostariini ja S-23 jälgi. Sportlane kasutas oma õigust lasta avada ka B-proov, mis esialgseid tulemusi kinnitas. Juhtumiga tegeleb nüüd edasi rahvusvahelise spordikohtu (CAS) antidopingu osakond.

"Rahvusvaheline Testimisagentuur (ITA) kinnitab, et B-proovi analüüs tehti sportlase soovi järgi WADA akrediteeringuga laboris Tokyos 19. augustil ning protseduur kinnitas A-proovi tulemust. ITA andis seetõttu 8. septembril juhtumi edasi CAS-i antidopingu divisjonile, kes käsitleb leidu kui antidopingu reeglite rikkumist ning langetab otsuse Suurbritannia teatemeeskonna diskvalifitseerimise osas," seisis ITA avalduses, vahendab Inside the Games.

Pärast medali saatust otsustab Kergejõustiku Puhtuse Üksus Ujahi enda karistuse. Hetkel on 27-aastasele sprinterile määratud ajutine võistluskeeld.

A-proovi tulemuste selgumise järel teatas Ujah, et pole teadlikult dopingut tarvitanud, vaid pruukis keelatud aineid läbi toidulisandi, mille pakendile polnud selle täpset koostist märgitud.

"Ma ütlen seda selgelt, ma ei ole petis. Ma pole kunagi kasutanud ega kasutaks teadlikult keelatud ainet. Ma armastan oma sporti ja olen teadlik oma kohustusest nii sportlase kui meeskonnakaaslasena," teatas sprinter.

Lisaks Ujahile jooksid brittide teatenelikus Zharnel Hughes, Richars Kilty ja Nethaneel Mitchell-Blake. Kui britid jäävad medalita, kerkib hõbedale Kanada ja pronksile Hiina. Olümpiavõitjaks tuli Tokyos Itaalia nelik.