Seejuures oli Jõgeva 7. rattaralli noormehe jaoks eriti eriline, sest just seal teenis ta pikemal võistlusmaal karjääri esimese etapivõidu. Eesti rattaspordimaastikul kõrget lendu tegev Mihkels loodab tulevikus sõita rohkem võidu välismaal, kuid kui võimalus avaneb, näeb teda kindlasti stardis koduses maanteekarikasarjas.

Kas seadsid enne hooaja algust eesmärgiks Filter Maanteekarikasarja üldvõidu?

Filter Maanteekarikasarja üldvõitu eraldi eesmärgiks hooaja alguses ei seadnud. Küll aga hakkasin sellele mõtlema peale teist etapivõitu Pärnus.

Mis üldvõidu tõi, mis on sinu edu saladuseks?

Ma arvan, et minu edul ei olegi saladust. Olen teinud lihtsalt järjepidevalt trenni ja arenenud.

Kas TÜASK-i meeskond panustas etappidel sinu peale või olid ratturitel vabad käed?

Tiimisiseselt meil eraldi kokkuleppeid ei olnud. Kõik sõitsime oma sõitu.

Milline seik sulle lõppenud hooajast kõige eredamalt meelde jääb?

Filter Maanteekarikasarjast jääb enim meelde ilmselt Jõgeva etapp, mis peeti meeletus kuumuses. See oli mu esimene etapivõit pikemal distantsil.

Võitsid viiest etapist kaks, Jõgeval ja Pärnus, kas ka teiste etappide tulemused pakkusid rahulolu või jäi midagi kripeldama?

Kripeldama jäi ainsana Tallinna etapi teine koht. Lasime rumalusest Joosep Mesil eest ära sõita. Loomulikult oli ta ka väga tugev, et ära kestis ja teenis igati oma võidu välja. Kuusalus olin saanud kaks päeva enne starti COVID-19 vaktsiini ja päev enne starti olin palavikus. Keha oli tühi ja see (13.-20. koht – toim) oli maksimum, mis ma tol päeval võtta suutsin, seal ei jää kripeldama midagi.

Kuidas hindad Filter Maanteekarikasarja uut formaati, kus on eraldi sport- ja harrastussõit?

Ütlen ausalt, et minul ei ole vahet võistluste uuest formaadist. Nii palju kui minul on Filter Maanteekarikasarja kogemust, siis on tugevam selektsioon alati sõidu algfaasis tehtud ja harrastajad ei ole „kaarte segama“ tulnud.

Kui suure osa sinu päevast võtab jalgrattasport?

Minu jaoks on rattasport peamine asi, millega tegelen. Seda loomulikult kooli kõrvalt.

Millised on mõtted järgmist hooaega silmas pidades, kas sind võib näha üldvõitu kaitsmas?

Järgmisel hooajal sõidan tõenäoliselt veel rohkem välissõite kui tänavu. Seega ei oska öelda, kas on võimalik üldvõitu kaitsta. Kui olen võistluste toimumise ajal Eestis, siis olen kindlasti joonel.

Oled teinud väga hea hooaja, milliseid pakkumisi mujalt maailmast on sulle tulnud?

Pakkumiste osas ma veel avalikult rääkida ei soovi. Võimalusi on, aga ma ei hakka enne otsuse langetamist midagi ütlema.