Nourine põhjustas skandaali Tokyo olümpiamängudel, kus ta loobus võistlemast, et vältida matši Iisraeli sportlase Tohar Butbuliga.

Nourine pidi kuni 73 kg kaaluklassis esimeses ringis minema kokku Sudaani sportlase Mohamed Abdalarasooliga. Edu korral oleks ta teises ringis läinud vastamisi iisraellase Butbuliga.

Alžeeria televisiooni vahendusel teatas aga Nourine, et loobub olümpiast, sest ei taha oma "käsi räpaseks teha". "Töötasime olümpia nimel kõvasti, see uudis (loositulemusest) tuli meile šokina," vahendas Inside the games Nourine sõnu. Alžeeria ja Iisraeli vahel diplomaatilised suhted puuduvad. Nourine on ka varasemalt võistlemast loobunud, et vältida iisraellasega kokku minemist. Viimati juhtus see 2019. aasta Tokyo MM-il.

Esialgu kahele mehele ajutise võistluskeelu määranud IJF otsustas nüüd karistada Nourinet ja Benikhlefi koguni 10 aasta pikkuse võistluskeeluga. IJF leidis, et mehed kasutasid olümpiamänge platvormina, mille kaudu teha poliitilist ja usklikku propagandat, vahendas CNN. See käib aga eetikakoodeksi ja olümpiaharta vastu.

Nourine ja Benikhlefi võistluskeeld kehtib 2031. aasta 23. juulini. Küll aga on meestel võimalus otsus apelleerida.