„Mul on hea meel teatada, et oleme saavutanud Otepää maaomanik Aivar Kullamaaga kokkuleppe. Pühapäeval toimuv Tartu Rattamaraton võib startida Tehvandi suusastaadionilt kasutades oma tavapärast rada, mis kulgeb üle Kullamaale kuuluvate Rongamäe ja Antsumäe kinnistute,“ selgitab Tartu Rattamaratoni peakorraldaja Indrek Kelk.

„Oleme Kullamaale väga tänulikud, et suutsime ühiselt erimeelsused lahendada ja Eesti suurima rattapeo osalejad ei pea kohalike vägikaikavedamiste pärast kannatama,“ lisab ta.

Rattamaratoni rajast jääb seetõttu välja ka potentsiaalselt ohtlik asfaldilõik. “Teate Rattamaratonil oli stardis 26 tiimi, seega väga suurt rahvamassi asfaltteele suunama ei pidanud. Põhipäeval on lugu hoopis teine – 89 ja 40 km rajale stardib Tehvandilt praeguse seisuga pea 3500 ratturit,“ selgitab Kelk.

Kelgu sõnul toimuvad pärast Rattamaratoni läbirääkimised, et saavutada maakasutuskokkulepe ka edaspidiseks. „See annaks pikemaks ajaks kindluse, et saame Tartu Maratoni ja Rattamaratoni rada täies pikkuses kasutada,“ lisab ta.

Tartu Rattamaraton toimub sellel pühapäeval, 19. septembril, ning valikus on 89, 40 ja 21 km. Kõikidel soovijatel on võimalus osa võtta ka virtuaalsõidust 10.-26. septembrini. Rohkem informatsiooni Rattamaratoni kohta leiab SIIT.

Rattamaratoni lastesõidud toimuvad 18. septembril Tartu Tähtvere spordipargis.