Kuidas ettevalmistus kulgeb?

Nagu tõenäoliselt kõikidel teistelgi meeskondadel suurte raskuste ja muudatustega graafikutes. Meil tuli treeningute arvu kahandada meie delegatsiooni liikme positiivse testitulemuse tõttu ja kõike otsast peale alustada. Kavatsesime Hispaaniasse sõita viis päeva hiljem, kuid kohustusliku karantiini tõttu tuli meil olla isolatsioonis Puertollanos, treenides hotelli vahetus läheduses. Kuid me ei jäänud paigale tammuma, panustades treeningute ajal maksimaalselt. Meil oli lisaks palju kaotusi traumade tõttu, mängisime esimesi sõprusmänge kahandatud koosseisus ja lisaks olid need kaks järjestikust mängu. Kuid me jätkasime ettevalmistamist. Nüüdseks on vigastuse saanud mängijad õnneks rivis tagasi.

Teil oli mängijatest puudu, kuid jätsite väga hea mulje.

Kui on midagi, mis võiks iseloomustada seda meeskonda ja Lõuna-Ameerika mängijaid, siis selleks on maksimaalne ühtehoidmine meeskonnana keerulisel hetkel ja raskuste ületamise oskus, mängides iseenda ning väljalangenud kaaslaste eest. Veel enne mänge teadsime, et meid ei saa palju olema, ja lähenesime neile samasuguse hoiakuga, teades, et õigustused on kohatud. Argentina maine saab alati just selline olema: me võime mängida paremini või halvemini, kuid me jääme alati konkurentsivõimeliseks ja kõik teavad seda.

Millises seisundis Argentina nendele maailmameistrivõistlustele läheneb?

Ilmselge, et peame mõtlema eelkõige enda peale, enda stiilile, kannatlikkusele, oma konkurentsivõimele, ja vaatamata sellele, kes on meie vastaseks, mängima omamoodi.

Leedus püüdlete meistritiitli kaitsmise poole?

Muidugi. Paljud juba peavad meid favoriitideks pärast sõprusmänge ja võitu kvalifikatsioonis, kus mängisime üle Brasiilia. Kuid nagu ikka, liigume edasi sammhaaval. Me ei mõtle veerandfinaalile, 1/8-finaalile või millegi muu sarnase peale, ainult alagrupimängudele. Ja me tõepoolest tunneme, et kanname tohutut vastutust selle spordiala eest, meie riigi ning meie noorte eest, kes jätkavad sellesse distsipliini panustamist Argentinas, mis saavutas kuulsuse ja professionaalsuse pärast maailmameistrivõistlusi Colombias.

Justnimelt seetõttu, kas tunnete pinget maailmameistrivõistlustele favoriidina ja maailma ning Lõuna-Ameerika valitseva meistrina sisenemise tõttu?

Arvan, et mitte. Meil on iseloomu. Teame oma nõrku ja tugevaid külgi. Eelkõige usub igaüks meist oma töösse, endasse, oma rolli meeskonnas. Kõik see võtab pinged maha. Palju kergem on olla, kui on olemas selgus ja teadmine, mille poole püüelda. Eelistame alati usaldada treenereid, meeskonnakaaslasi ja kõiki inimesi, kes meid toetavad. Seega väljakul viibides on pinge väiksem.

Ütlete, et mõtlete vaid alagrupimängudele. Teie grupis on Iraan, USA ja Serbia …

Kõik peavad seda surmagrupiks. Iraan on juba näidanud, et on üks tugevate killast, saavutades kolmanda koha viimastel maailmameistrivõistlustel. Serbia on Venemaa tüüpi koondis, nad on füüsiliselt tugevad ja organiseeritud. Võimalik, et USA on astme võrra madalamal. Kuid meie eesmärk on kõiki kolme võita. Peame liikuma mäng mängu haaval ja me teame, et see saab olema keeruline.