Esimene eestlaste omavaheline vastasseis Soome meistriliigas leidis aset avavoorus, kui toimus Helsingi-derbi. Dicken alistas kindlalt HIFK 35:24 (16:14) ja kohtumise parimaks mängijaks valiti Armi Pärt, kes viskas võitjate kasuks neli väravat. Martin Adamson oli HIFK täpseim viie tabamusega.

Pärt: esimesed muljed Dickenis on väga positiivsed

"Avapoolaeg oli veidi rabe nii mul endal kui ka meeskonnal. Ikkagi uus liiga ja uued tiimikaaslased, tundmaõppimine ja mängujooniste klappima saamine võtab aega. Teisel poolajal töötasid asjad ladusamalt," kommenteeris suvel Dickeniga liitunud Eesti koondise joonemängija Armi Pärt.

"Esimesed muljed ja üldpilt Dickenis on väga positiivne. Tiim võttis mind hästi vastu ja üleminek uude keskkonda sujus ladusalt. Treenerid Björn Monnberg ja Valdar Noodla lubavad mul oma tugevused meeskonda tuua ning nendega koostöö sujub hästi. Nüüd on veel vaja nüansse ja ajastust mõnes kohas lihvida," lisas Pärt.

Võidukalt startis põhjanaabrite kõrgliigas ka Markus Viitkar, kes debüteeris pikaaegse koduklubi HC Tallinna vastu. Joonemängija viskas Karjaa BK-46 kasuks viis väravat ning Soome liiga põhiturniiril osalev Eesti klubi alistati 34:22 (17:12).

Veel üks Eesti käsipalluri debüüt toimus Itaalias, kohaliku naiste meistriliiga ehk Serie A avavoorus. Esmakordselt välismaale siirdunud 18-aastane Polina Gorbatsjova jäi küll väravata, aga Erice AC Life Style alustas hooaega võidukalt, alistades võõrsil Malo Guerriere 24:21 (12:11).

Toom ja Timmo viskasid võidumängudes hooaja avaväravad

Saksamaalgi algas eelmisel nädalal liigahooaeg. Mait Patrail resultatiivsuspunkte kirja ei saanud, kui Rhein-Neckar Löwen alistas Bundesliga avavoorus eestlase pikaaegse koduklubi TSV Hannover-Burgdorfi 28:24 (16:11) ja jäi teises mängus 25:28 (11:15) alla mullusele pronksile SC Magdeburgile.

Pärast edukat aastat Rootsi kõrgliigas naasis Saksamaale Karl Toom. 2. Bundesliga avamängus viskas mullune Eesti parim käsipallur värava, andis kolm resultatiivset söötu ja blokeeris kaitses ühe viske ning HSC 2000 Coburg alustas hooaega võidukalt, olles 30:27 (17:10) üle TV Grosswallstadtist.

Hooaja esimesed mänguminutid ja väravad kogunesid Alfred Timmo nimele. Norra meistriliigaklubiga Fjellhammer IL ühinenud põlvalane tabas kaks korda ning tema tööandja edenes järgmisse ringi Norra karikavõistlustel. Fjellhammer oli 31:19 (11:10) parem esiliigatiimist Alta IF.

Peagi uue koduklubiga ühineva Dener Jaanimaa oskusi oodatakse Jaapanis, sest Daido Steel HC sai pärast avavooru võitu teise kaotuse järjest, jäädes kõige napimalt 28:29 (13:15) alla Toyoto Auto Body-nimelisele meeskonnale.