Alles 20-aastane Rovanperä võitis Kreekas Ott Tänakut 42,1 sekundiga ning oma tiimikaaslast Sebastien Ogier'd juba minuti ja 11,3 sekundiga. Toyota sõitja oli 15-st kiiruskatsest kiireim lausa kaheksal.

"Kui vaadata Rovanperä sõitu puhtalt objektiivselt, ei tohiks tema selline kiirus isegi võimalik olla. Ükski 20-aastane noormees, kes on osalenud vaid 15 MM-etapil, ei tohiks kahest maailmameistrist jätta võrdsete tingimustega päeval keskpärast muljet," kirjutas Barry laupäevaste kiiruskatsete kohta.

Järgnevalt võrdles Barry soomlast üheksakordse maailmameistri Sebastien Loebiga, kes valitses autorallit aastatel 20042012.

"Kiiruskatsete kaupa röövis Rovanperä pidevalt Tänakult ja Ogier'lt aega, tehes seda nagu Sébastien Loeb, kes alati laupäeviti võrdsetes tingimustes konkurentide vastu seda suutis. Rovanperä on nüüd olukorras, kus ta lihtsalt ootab rallivõite. Ja ka meie peaksime seda nüüd ootama," lisas Barry.

Tänavusel Rally Estonial oma esimese MM-ralli võitnud Rovanperä tõusis Akropolise triumfiga Elfyn Evansi ja Thierry Neuville`i kannule ning on hooaja kokkuvõttes 129 punktiga neljas. Liider Ogier`l on enne kolme viimast etappi 180, Evansil 136 ja Neuville`il 130 punkti. Tänak asub 106 punktiga viiendal kohal.