25-aastane Medvedev oli kaks varasemat suure slämmi finaali kaotanud tänavuse Australian Openi ja 2019. aasta US Openi.

Sel aastal juba Australian Openi, French Openi ja Wimbledoni võitnud 34-aastane Djokovic jahtis US Openil rekordilist suure slämmi võitu. Kaotus jättis serblase 20 slämmivõiduga ühele pulgale oma suurte rivaalide Roger Federeri ja Rafael Nadaliga.

"Tahan tänada oma meeskonda, neid, kes on siin ja vaatavad. Tänan minu vanemaid, pere, õde. Mõned mu sõbrad on ka siin. Tänan teid, poisid, sest see pole kerge teekond slämmi võitmiseks. Olen teile tõesti tänulik, et aitasite mind kogu selle reisi vältel," sõnas oma võidukõnes Medvedev, kes loovutas turniiril vältel vaid ühe seti.

Djokovic oli ülimalt tänulik USA publikule, kes teda innukalt toetasid. "Kuigi ma ei võitnud seda mängu, olen ma kõige õnnelikum mees, sest te panite mind väljakul end väga eriliselt tundma. Te puudutasite mu hinge. Ma pole kunagi New Yorgis [end] nii tundnud. Tänan teid toetuse eest. Ma armastan teid!" sõnas Djokovic oma emotsionaalses kõnes.

Venelasel kulus võidu vormistamiseks vaid pisut üle kahe tunni. Kolmandas setis jõudis ta esimese matšpallini seisul 5 : 2, kuid siis tegi ta kaks topeltviga ja Djokovic suutis murda. Oma järgmises servigeimis Medvedev enam ei vääratanud ja kindlustas karjääri magusaima võidu. 16 ässa löönud Medvedev kasutas kaheksast murdepallist ära neli, Djokovic kuuest vaid ühe. Serblane tegi Medvedevist seitse lihtviga enam (38 vs 31) ja 11 äralööki vähem (27 vs 38).

Medvedevist sai esimene Venemaa meestennisist pärast Marat Safinit, kes suure slämmi võitnud. Safin suutis seda 2005. aastal Austraalia lahtistel.