Brindisi Pala Pentassuglia mängusaalis peetud kohtumises läks kodumeeskond esimese viie minutiga 17:5 ette, aga seejärel püsiski võõrustajate eduseis 12-15 punkti peal. Poolajavileks oli Brindisi ees 44:26. Tartlaste mängule pani korraliku pitseri eelmisel päeval peetud võidumäng Pesaro üle, millest korralikult taastuda ei jõutudki.

Poolajapausilt tagasi tuli Tartu meeskond siiski hea hooga ja Märt Rosenthali eduka tegutsemise toel vähendati kolmanda veerandi lõpuks kaotusseis 11 punkti peale ja tabloo näitas Brindisi 51:40 eduseisu. Viimasel veerandil siiski Tartu meeskonna jõud rauges ja kindluse kätte saanud kodumeeskond venitas vahe suureks. Mängu lõpuks oli Brindisi võidunumbrid 81:49 ja sellega kindlustati ka kontrollturniiri võit.

Märt Rosenthal kogus 27 mänguminutiga 14 punkti ja kaks korvisöötu. Edmunds Elksnis lisas 12 punkti ja neli korvisöötu. Adomas Drungilas sai kirja üheksa punkti ja üheksa lauapalli.

Brindisi parim oli Riccardo Visconti 19 punktiga. Natan Adrian viskas 12 punkti ja võttis seitse lauapalli, Nick Perkinsi arvele jäi 10 punkti ja viis lauapalli.

Tartu Ülikool Maks & Moorits peatreeneri Toomas Kandimaa sõnul sai täna neljandal veerandil jõud otsa, ent Itaalia käiguga võib rahule jääda. „Kartsin enne mängu, et meil läheb raskeks. See oli teine mäng järjest ja meil ei ole kõige lihtsamad trennid olnud. Täna juhtus see, et esimese hooga löödi luu kurku. Alguses olime pabinas, siis saime mängu käima, kuid viimasel veerandil sai jõud otsa ja lagunesime laiali. Kokkuvõttes võib Itaalia käiguga rahule jääda. Saime oma rutiinist välja ja hoopis teistsuguseid mänge. Poistele oli kindlasti hea kogemus, et näha, mis kiiruste pealt siin mängitakse,“ sõnas Kandimaa.

Järgmisel nädalal ootab meeskonna ees Tallinna Karikas, mille poolfinaalis mängitakse reedel (17. septembril) kell 20.00 Rakvere Tarvaga ja seejärel kohamäng laupäeval TalTechi või Tallinna Kaleviga.