Venemaa alustas kohtumist paremini, aga kolm minutit enne lõppu viisid Oliver Metsalu vabavisked Eesti 13:11 ette. Seejärel oli Eestil raskusi nii lihtsamate kui ka keerukamate lahenduste realiseerimisega. Viimast minutit alustas Venemaa 16:14 eduseisus. 40 sekundit enne lõppu oli Metsalul võimalik üsna heast viskekohast viigistada, aga pall keeras rõngast välja.

Venelaste võit sai sisuliselt selgeks 28 sekundit enne lõppu, kui korvi alt tegi skoori Stanislav Šarov. Poolfinaalis kohtub Venemaa Serbiaga, Eesti turniir on läbi.

Eesti peatreeneri Siim Raudla sõnul olid venelased kogenumad ja suutsid lõpus kindlamad olla.

"Emotsiooni pealt öelduna pääses venelaste kogemus maksvusele. Neli aastat on nad nende kuttidega seda programmi teinud ja ärme unustame, et nad on olümpiahõbedad. Meil jääb puudu sellest, et me pole nendes olukordades piisavalt palju olnud. Venelased on pingelisi olukordi läbi mänginud kordi ja kordi, meie meeste jaoks on sellised mängud üsna haruldased," rääkis ta.

"Pettumus on praegu päris suur, sest nagu ma ka eile mainisin, siis teadsin, et läheb mänguks. Meil olid omad võimalused olemas. Müts maha venelaste ees, ju nad siis olid paremad. Arvestades, et meie teeme 3x3 saalikorvpalli kõrvalt, pole (veerandfinaali jõudmine) paha tulemus, aga meil oli võimalus ka nelja sekka minna," lisas ta.

Teel veerandfinaali kaotas Eesti (Rait-Riivo Laane, Jaan Puidet, Oliver Metsalu, Karl Johan Lips) Poolale 18:20, aga Sloveeniat võideti lisaajal 19:17. Eesti sai B-alagrupis Poola järel teise koha, Venemaa alistas nii Iisraeli kui ka Hollandi ja võitis D-grupi.

EM-i finaal peetakse kell 23.05.

Kõiki mänge näeb FIBA 3x3 Youtube'i kanalil: