Sellega lõppes brittide 44-aastane ootus. Viimati oli nende naistennisist suure slämmi võitnud 1977. aastal, kui Wimbledonis võidutses Virginia Wade.

"See tähendab mulle nii palju, et Virginia Wade ja ka Tim Henman on siin," sõnas Raducanu emotsionaalses võidukõnes. "Nad on brittide ikoonid ja mulle annab nende jälgedes käimine eneseusku."

Raducanust sai ühtlasi esimene kvalifikatsioonist alustanud suure slämmi võitja, noorim slämmivõitja pärast Maria Šarapovat 2004. aastal ja esimene tennisist pärast Serena Williamsit (2014), kes ei loovutanud US Openil ainsatki setti.

Raducanu tunnistas, et on alati unistanud slämmivõidust. "Sa lihtsalt ütled endale selliseid asju. Aga et sul on nii palju usku ja sa ka päriselt võidad, see on uskumatu! Ma ei tundnud siin absoluutselt mingit survet. Olen alles 18 ja lihtsalt mängin, ükskõik, kes mulle vastu tuleb. Just sellise suhtumisega ma New Yorgis igat matši võtsin," sõnas nooruke britt.

Finaalmatšis murdis Raducanu Fernandezi esimese pallingu, kuid kaotas siis kohe oma servigeimi. Avaseti otsustava murde tegi ta seisul 5:4, realiseerides neljanda settpalli. Teises setis murdis Fernandez esimesena, ent Raducanu vastas kohe kahe murdega ja pääses ette 5:2. Üheksandas geimis seisul 5:3 oli kanadalannal veel kaks murdepalli, ent brittide uus esinumber suutis need päästa ja võita finaali kolmandalt matšpallilt. Raducanu sai kokku 18 murdepalli, millest realiseeris neli (Fernandez 2/9).

Noore briti jaoks oli tegemist alles teise suure slämmiga. Tänavu suvel, kui ta jõudis Wimbledonis 16 parema hulka, asus ta maailma edetabelis 336. kohal.

Raducanu teenis turniirivõiduga 2,5 miljonit dollarit ning tõuseb uuest nädalast WTA edetabelis 23. kohale.

Meesüksikmängu finaalis kohtuvad täna rekordilist 21. suure slämmi võitu jahtiv Serbia tennisist Novak Djokovic ja teise asetusega venelane Daniil Medvedev.