Reede õhtul Poolale 18:20 kaotanud Eesti kohtus täna Sloveeniaga. Kuigi sloveenide koroonaprobleemide tõttu oli mängu toimumine kahtluse all, sai matš Eesti aja järgi kell 17.15 toimuda. Nagu arvata oli, mängisid sloveenid kolmekesi.

Eesti sai Sloveenia üle lisaajal magusa 19:17 võidu. Eestlased koosseisus Rait-Riivo Laane, Jaan Puidet, Oliver Metsalu ja Karl Johan Lips juhtisid normaalajal pidevalt paari punktiga, aga sloveenid suutsid välja võidelda siiski 17:17 viigi. Lisaajal läks Eesti 18:17 juhtima, aga otsustava võidukorvi nimel tuli seejärel veel kõvasti vaeva näha. Metsalul oli ühel hetkel kasutada kaks vabaviset, aga mees eksis mõlemal. Lõpuks tõi Eestile magusa võidu Laane otsustav korv.

Laane rääkis kolmelt-neljalt meetrilt sooritatud kõrge kaarega viske ehk n-ö õuna, mis Eestile võidu tõi, lahti niimoodi: "See oli meil kombinatsioon. Vise oli selle mõttega, et sloveenide pikem mees tuli minu peale ja ma teadsin, et kui isegi vise mööda läheb ja pall enam-vähem rõnga juurde jääb, siis Oliver (Metsalu) korjab selle igal juhul ära. Lühikestel meestel peab selline vise olemas olema, kui pikem mees vastu tuleb."

Kell 18.00 läksid vastamisi Poola ja Sloveenia. Poolakad võitsid kindla võidu, alistades sloveenid 21:14. Sellega kindlustas Poola omale alagrupivõidu ning aitas eestlased teiseks. Eesti jätkab EM-i pühapäeval, kui veerandfinaalis kohtutakse A-grupi võitja Venemaaga.

Eesti - Sloveenia mäng täispikkuses:

ENNE LAUPÄEVA:

Veerandfinaali pääsemiseks tuleb Eestil kolmeses alagrupis jõuda kahe parema sekka. Seega tuleb eestlastel kindlasti Sloveeniat võita ja loota, et kell 18 peetav Poola - Sloveenia matš lõppeb sobiva tulemusega.

Poola võidu korral saab Eesti B-alagrupis teise koha ja kohtub pühapäevases veerandfinaalis A-grupi võitja Venemaaga. Kui Sloveenia suudab Poola alistada (ja kaotab Eestile), on kõikidel tiimidel üks võit ja hakatakse lugema visatud punkte. Sellisel juhul võib Eesti saada grupis ükskõik millise koha.

Eesti koondist esindavad Pariisis Rait-Riivo Laane, Jaan Puidet, Oliver Metsalu ja Karl Johan Lips.