28-aastane Mets kuulus viimati Saudi Araabia kõrgliigaklubisse Al-Ettifaq, kus ta aga tänavu suvel osapoolte kokkuleppel lahkus. Alles kolmapäeval Walesis Eesti Päevalehega vestelnud Mets avaldas, et uus koduklubi võiks paika saada järgneva nädala jooksul.

Reede õhtul tuligi selgus majja, kui Metsa palkamisest teatas Bulgaaria tippklubi Sofia CSKA. Bulgaaria tiim mängib tänavu ka Euroopa Konverentsiliigas, kuid seal Mets neid aidata ei saa, sest eurosarja põhihooaja mängijate registreerimise tähtaeg lõppes 2. septembril. Seega piirdub Mets tänavu mängimisega Bulgaaria meistrivõistlustel.

CSKA on 31-kordne Bulgaaria meister. Viimane tiitel pärineb 2008. aastast, aga alles mullu teeniti koduses kõrgliigas pronksmedal. Euroopa karikasarja ehk Meistrite Liiga eelkäija ajaloos on klubi kahel korral jõudnud poolfinaali, viimati 1982. aastal. Euroopa Liigas on klubi mänginud neljal korral alagrupiturniiril, viimati alles möödunud hooajal.

Mets on lisaks Saudi Araabiale mänginud välisriikidest varasemalt Norras (Viking), Hollandis (NAC Breda) ja Rootsis (AIK). Eesti koondise eest on Metsal kirjas 71 kohtumist. Muideks Sofia CSKA-s mängis 2005. aastal laenulepingu alusel Joel Lindpere.