Esimestel taasiseseisvumisjärgsetel Eesti meistrivõistlustel jäi Kehra medalita, seejärel pole kordagi esikolmikust välja pudenetud. Isegi rekordmeister Põlva Servitil on ette näidata üks medal vähem kui kehralastel. Viimane üheteistkümnest kuldmedalist maandus Kehra kontole hooajal 2013/2014.

Tänavu alustati kahe Balti liiga kohtumisega Leedus, kus noorenenud koosseis haaras avapäeval Leedu meistri Vilniuse VHC Šviesa vastu 6:1 alg- ja 16:10 poolajaedu, ent kaotas siiski 23:25. Kõva lahing anti hoolimata tõsiasjast, et eemale jäid David Mamporia ja Sergio-Silver Kreegimaa.

"Tegime tõsise suvise ettevalmistuse ja võib-olla kompasime kuskil füüsilisi piiregi ning mõlemad on hädas pisivigastusega. Davidil läheb paar nädalat aega, Sergio peaks liigamänguks jälle rivis olema," selgitas Kehra peatreener Mart Raudsepp.

"Treenisime juuli algusest alates ja et oleme noorendamiskuuri läbimas, siis rõhusime esindus- ja duubelmeeskonnaga koos üldfüüsilise poole parandamisele. Viimasel hetkel loobusime Klaipeda-turniirist, sest kartsime liigseid koormusi," lisas Raudsepp.

Kehra ridadest lahkusid suvel võõrleegionärid Viktor Nikolajev ja Vladislav Naumenko ning ka kogenud Mihkel Vaher. Lisaks oma kasvandikele on treeningutega liitunud Tallinna Käsipalliakadeemia noori ning meeskonda naasis kogenud väravavaht Mikola Naum.

"Otsustasime juba kevadel, et välismaalasi juurde ei too. Mamporia, Kreegimaa, Sigmar Seermann ja Tanel Vilks peavad edasiseks arenguks saama rohkem mänguaega. Meil on ka peale kasvamas hea punt 2006. ja 2008. aastal sündinud noori, seega loodame paari-kolme aasta pärast olla paremas seisus," lahkas Raudsepp.

"Tallinna Käsipalliakadeemiaga alustasime põhimõttelist koostööd, sest meie mõttemaailmad kattuvad. Kuna meistriliigaplaane TKA-l pole, aga sealt tuleb häid noormängijaid, siis on mõlemapoolselt kasulik neile Kehra ridades võimalusi anda," sõnas Kehra peatreener.

Nädalavahetuse Balti liiga mängudel debüteerisid juba Kehra särgis 15-aastane Mihkel Parm, aasta vanem Alvar Soikka ja 18-aastane Kent-Christer Benström. TKA-st liitus meeskonnaga veel 17-aastane Artur Gur-Arje. "Pole veel kindel, aga võib-olla registreerime mõne noore mänguaja nimel esiliiga duublisse," arvas Raudsepp.

"Kindlasti lähme hooajale vastu medalimõtetega. Serviti on jätkuvalt soosik ning kui hästi me tugevnenud Tallinnale või Viljandile vastu saame, näitavad juba mängud. Alahinnata ei kavatse me ka välismaalt täiendusi toonud Tapat ja Raasikut," kinnitas Raudsepp.

HC Kehra/Horizon Pulp&Paper

Asutatud: 1991.

Meistriliiga: 11-kordne Eesti meister (viimati 2013/2014), 10-kordne hõbemedalist, 7-kordne pronksmedalist.

Karikavõistlused: 11-kordne Eesti karikavõitja (viimati 2020), 7-kordne karikafinalist.

Eurosarjad: osalenud 21 korda. Kahel korral edenenud teise ringi (2005/2006 ja 2008/2009).

Balti liiga: võitja 2005/2006, 2010/2011 ja 2011/2012, pronksmedalist 2006/2007.

Peatreener: Mart Raudsepp.

Treenerid ja esindajad: Jaan Kauge, Janar Mägi, Heleryn Viimsi.

Liitunud mängijad: Mikola Naum, Kent-Christer Benström, Artur Gur-Arje, Alvar Soikka, Mihkel Parm.

Lahkunud mängijad: Viktor Nikolajev, Vladislav Naumenko, Mikk Aasmaa, Mihkel Vaher.

Meistriliiga avamäng: 15.09.2021, 19:00 Viljandi HC – HC Kehra (Viljandis).