Kui varasemalt on mainekas rahvajooks paistnud silma võimsate radadega, mis läbivad Tallinna mitmeid linnaosi, siis tänavu tuleb leppida marsruudiga, mis kulgeb üksnes mööda Pirita, Merivälja ja Reidi tee tänavaid.

See tähendab ühtlasi seda, et täispika maratonijooksjad peavad läbima kolm samasugust 14-kilomeetri pikkust ringi.

Tallinna Maratoni peakorraldaja Mati Lillialliku sõnul pole aga tegu faktoriga, mis peaks osalejates üksluisust tekitama või suisa tulemusi negatiivselt mõjutama. "Kui mere ääres ilmaga vähegi veab ja tuul nõrk on, on tegelikult tegu väga kiire rajaga," ütles Lilliallik.

Peakorraldaja sõnul otsustati sellise raja kasuks suuresti ka seetõttu, et osavõtu arvud on sel sügisel mõistagi väiksemad ning vajadust laiema raja järele seega polnud.

"Kui üritus on palju pisem, kui tavapäraselt, siis pole ka mõtet linna kinni hoida ja liikumist piirata," sõnas Lilliallik.

Tallinna Maratoni marsruut pole aga ainus, mis koroonaviirusest mõjutada on saanud. Rajalt on näiteks puudu ka tempomeistrid, sest tegu on terviseameti poolt loodud soovitusega, mida korraldajad ka rakendada tahavad, vältimaks rajal suurte gruppide teket. "Me ei taha vastutustundetud olla ja püüame kogu hingest kõiki neid reegleid järgida," ütles populaarse suurürituse eestvedaja.

Peakorraldaja täpsustas ka, et maratoni korraldustiimi siseselt on valdav enamus elanud sel nädalal ka nii-öelda mullis ehk kindlas hotellis, eesmärgiga vähendada kontakte ja veenduda, et jooksuvõistlus saab toimuda nii turvalises keskkonnas, kui praeguse viirusperioodi ajal vähegi võimalik.

Rakendatud ennetusmeetodite abil loodetakse tagada samaväärne maratoni kogemus nagu varasematel aastatel õnnestunud on.

"Osalejaid on kordades vähem ja osavõtu rekordit kindlasti mitte kusagilt ei paista, aga hinnaalandust me sellegipoolest endale ei tee," kinnitas peakorraldaja Lilliallik.

Tallinna Maraton saab avastardi juba homme, kui kell üheksa hommikul alustavad võistlust 21,1 kilomeetri ehk poolmaratoni jooksjad. Sama päeva õhtul leiab aset ka RIMI Sügisjooks, mille distantsi pikkuseks on 10 kilomeetrit.

Pühapäeval saavad oma võimaluse täispika maratonijooksjad, kelle avastart on samuti kell üheksa hommikul.