Maailma edetabelis 150. kohal asuv Raducanu alistas poolfinaalis 17. asetusega kreeklanna Maria Sakkari 6 : 1, 6 : 4 ja jõudis 44-aastase vaheaja järel esimese Briti naistennisistina Grand Slam'i üksikmängus finaali. Viimati mängis Briti naistest finaalis Virginia Wade 1977. aastal Wimbledonis.

Briti teismeline lõi poolfinaalis neli ässa, realiseeris 11 murdepallist kolm ega andnud kordagi oma pallingut käest (Sakkari jättis kasutamata seitse murdevõimalust). Kreeklanna tegi kahe seti jooksul koguni 33 sundimata viga (Raducanu 17).

Raducanu jaoks on tegemist alles teise suure slämmiga. Tänavu suvel, kui ta jõudis Wimbledonis 16 parema hulka, asus ta maailma edetabelis 336. kohal.

"See aeg New Yorgis on läinud nii kiiresti. Olen iga päeva eest hoolitsenud ja kolm nädalat hiljem olen finaalis. Ma ei suuda seda uskuda!" sõnas õnnelik britt.

Finaalis ootab Raducanut teine suurüllataja, noor kanadalanna Leylah Annie Fernandez (WTA 73.). Esmaspäeval 19-aastaseks saanud Fernandez alistas poolfinaalis maailma teise numbri Aryna Sabalenka 7 : 6 (3), 4 : 6, 6 : 4.

Kanadalanna oli teises ringis konkurentsist tõrjunud Kaia Kanepi ning alistas hiljem ka Jaapani tähe Naomi Osaka ja viienda asetusega Elina Svitolina.