Rovanperä juhtis rallit alates reedest, kolmandast kiiruskatsest. Kui reede õhtuks juhtis ta Tänaku ees veel 3,7 sekundiga, siis laupäevaga kasvatas ta edumaa pooleminutiliseks. 15-st kiiruskatsest võitis Rovanperä seitse, sealjuures katsed 7-10 järjest ja punktikatse.

Viimaseks päevaks jäi veel õhku teise koha saatus. Tänak juhtis enne 13. katset Ogier' ees 9,4 sekundiga, kuid käristas juba päeva esimesel katsel vahet 13,9 ning ralli pikimal ja eelviimasel katsel 6,9 sekundi võrra.

Ogier' suurimad ohustajad MM-i punktitabelis enne rallit, Elfyn Evans ja Thierry Neuville langesid Kreekas suurest mängust juba reedel, päeval, mil hoolduspausi katsete vahepeal polnud, vastavalt käigukasti ja roolivõimu probleemide tõttu.

Tänakule oli see hooaja kolmas poodiumikoht Arktika ralli võidu ja Keenia ralli kolmanda koha kõrvale.

"Katse alguses oli mingi probleemid. Meil oli kõvasti õnne, et me siin olime. Auto läks käima vaid mõned sekundid enne starti ja ajas välja paksu suitsu. Suurim tänu ilmakuttidele - tänu neile oleme hetkel Ogier'st eespool, aga oli väljakutseterohke nädalavahetus," kommenteeris punktikatsel viienda koha saanud Tänak.

Järgmine etapp, Soome ralli toimub 1.-3. oktoobrini.

"Ausalt öeldes ei olnud ma siia tulles kõige enesekindlam, aga see näitab, et kõik läheb meie jaoks hästi ja me saame tõesti kõvasti suruda. Suur tänu tiimile, kõik tegid head tööd. Auto oli täiuslik ja sõitis probleemideta. Loodan, et oleme Soomes sama kiired," rääkis Rovanperä.

Georg Linnamäe sai WRC2 klassis neljanda koha.

Ralli lõppseis:

MM-sarja üldjärjestus:

1. Ogier 180
2. Evans 136
3. Neuville 130
4. Rovanperä 129
5. Tänak 106
Otseblogi: