Walesi kohalikud ajalehed on peafookusesse toonud mõistagi koondise suurima tähe Gareth Bale'i. Seda ka mõjuva põhjusega. Nimelt lõi Madridi Reali ründaja pühapäevases valikmängus Valgevene vastu kübaratriki, aidates Walesi magusa 3:2 võiduni. Sellega lõpetas Bale muideks 16-mängulise väravapõua koondisesärgis.

"Pingetest vabanenud Bale lubab põua lõppemise järel edasi paugutada," pealkirjastas Walesi ja Eesti mängu eelvaate South Wales Echo.

"Teadsin, et ma pole pikalt skoorinud, aga alati tundsin, et olen õigel positsioonil. Ma lihtsalt ei saanud väravaid kirja," vahendas ajaleht Bale'i sõnu. "Ma jagasin vastastele piisavalt sööte, seega ma enda pärast liiga palju ei muretsenud.

South Wales Echo eelvaates on põhifookus mõistagi Bale'il ja Walesi koondisel. Külaliste kohta tuuakse välja, et peatreener Thomas Häberli paneb võrreldes Põhja-Iirimaa sõprusmänguga kahtlemata välja tugevaima võimaliku algkoosseisu. "Mattias Käit, Henri Anier ja Sander Puri alustavad eeldatavasti mängu. Lisaks on tipus tähelepanu Rauno Sappineni peal," kirjutas ajaleht. Eestlaste keskväljamaestrot Konstantin Vassiljevit ei mainita poole sõnagagi.

Lisaks meenutatakse Walesi ja Eesti varasemat ajalugu. Kaks koondist on varem kohtunud kahel korral, seejuures olid mõlemad matšid sõpruskohtumised. "Esimene kohtumine peeti Tallinnas 1994. aasta mais, kaks aastat pärast seda, kui FIFA esmakordselt tunnistas iseseisvat Eesti koondist. Wales võitis Ian Rushi ja David Phillipsi väravatest 2:1, eestlaste poolelt vastas täpse penaltiga Martin Reim," meenutab väljaanne. "Nii Bale kui Aaron Ramsey kuulusid aga Walesi läbi aegade kõige nooremasse algkoosseisu, kui draakonid (Walesi hüüdnimi - toim) võitis 2009. aasta mais sõprusmängu 1:0.

Huvitaval kombel ilmus Walesi ühes suurimas ajalehes Western Mail sõna-sõnalt täpselt samasugune eelvaade. "Pingetest vabanenud Bale lubab põua lõppemise järel edasi paugutada," kõlas pealkiri Western Maili artiklil, kus järgnes jutt Bale'i väravapõua lõpust ning kus hiljem meenutati Eesti ja Walesi ajalugu.

Üle Suurbritannia levivas tabloidväljaandes Daily Express on mõistagi spordirubriikides enim leheruumi pühendatud tänaõhtusele Poola ja Inglismaa valikmängule. Eraldi on fookuses just maailma absoluutsesse tippu kuuluvate ründeässade Robert Lewandowski (Poola) ja Harry Kane'i (Inglismaa) vastasseis.

Samas on väljaandes pühendatud ka artikkel tänasele Walesi ja Eesti mängule. Tõsi, jällegi on peafookuses Bale. Daily Express keskendub peamiselt Bale'i minevikule, mil ta mängis vasakkaitsjana ning toob välja, et kohe ääreründajana tegutsdes oleks tal praeguseks hoopis rohkem väravaid kirjas. "Mängisin esimesed 25 kohtumist vasakkaitsjana, see ei aita just statistikale kaasa," meenutas Bale.

Eestlaste kohta on eelloos välja toodud vaid potentsiaalne algkooseis: (5-3-2) Karl Jakob Hein, Sander Puri, Joonas Tamm, Märten Kuusk, Karol Mets, Artur Pikk, Konstantin Vassiljev, Vladislav Kreida, Mattias Käit, Henri Anier ja Rauno Sappinen. Tasub mainida, et Tamm jääb tänasest kohtumisest kindlasti tervisemurede tõtttu eemale.

Walesi ja Eesti kohtumine algab Cardiffis Eesti aja järgi kell 21.45. Delfi kajastab kohtumist otseblogi vahendusel ning toob hiljem lugejateni asjaosaliste kommentaarid.