„Meie eesmärk on pakkuda noortele võimalus tunda rõõmu liikumisest ja tervislikest eluviisidest ning populariseerida sportlikke eluviise. Üritusel on ka heategevuslik poolt, millega kutsume üles andma panuse Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse toetusfondi kaudu nende laste heaks, kes on liikumisvõime kaotanud,“ ütles Teatejooksu eestvedaja Erik Pallase.

Heategevuslikku Teatejooksu korraldatakse Eestis 16. korda ning seekord üleeuroopalise spordinädala avaüritusena. Jooks toimub 8-liikmeliste võistkondadena, kus iga jooksja peab läbima 200 kuni 400 meetri pikkuse distantsi. Jooksule eelneb soojendus koos nimeka sportlase või spordielu eestvedaja juhtimisel. Osavõtt on kõigile tasuta, registreerimine on avatud kuni 13.09.2021 kodulehel www.teatejooks.ee.

Pallase sõnul on Teatejooksu traditsiooni jätkamiseks valmis kõikide maakondade spordielu eestvedajad, kehalise kasvatuse õpetajad ja treenerid. „Sel aastal on osavõtjaid oodata 12 000 ning sündmus toimub 28 toimumiskohas üle Eesti,“ ütles Pallase.

Täiskasvanud saavad Teatejooksul osalevate laste panust ning Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse tegevust toetada, helistades heategevusnumbril 900 7777 (ühe kõne hind on 7 eurot) või tehes ülekande HNRK Toetusfond SA kontole SEB pangas EE 451010220268957228 märksõnaga Teatejooks. Rohkem infot kodulehel www.hnrk.ee/toetusfond.

Teatejooksu korraldab MTÜ Tallinnmeeting, mis on ellu kutsutud spordiürituste ja võistluste korraldamiseks. Teatejooksu suurtoetaja on Kalevi Mesikäpp, toetajad Spordinädala läbiviijad Eesti Olümpiakomitee ja Ühendus Sport Kõigile, lisaks panustavad Kultuurkapital, Tallinna linn, Tartu linn ja Eesti Kergejõustikuliit.