Käsipallitreenerina on 51-aastane Oestergaard olnud ametis viimasel kahekümnel aastal. Mängijakarjääri ajal vasakääre positsioonil tegutsenud nelja lapse isa on treeneritöös olnud seotud nii meeste kui naiste klubidega, samuti on ta vastutanud Taani ühe edukaima klubi Skjern Handbold talentide eest. Peatreeneri või treenerina on ta töötanud teiste seas Taani klubides nagu HF Mors, Stoholm IF ja FC Midtjylland.

“Soovisin võtta vastu väljakutse hakata arendama käsipalli Eestis. Käisin suvel tutvumas klubiga ja näen HC Tallinnaga seotud inimeste innustust käsipalli Eestis suurelt edasi arenedada. Olen paar nädalat treeninud meeste võistkonda ning aru saanud, et potentsiaali ja tahtmist on nii meestel kui ka ambitsioonikatel noortetreeneritel küll ja küll. Soovime meestega mängida atraktiivset käsipalli ning loomulikult on mul sees ka suur tahe võita võimalikult palju mänge”, lausus Oestergaard, kes tüürinud hooajaeelsetes kontrollkohtumistes meeste võistkonna võitudele nii HC Kehra/Horizon Pulp&Paperi, Raasiku/Mistra kui ka Viljandi HC vastu.

Viimasel kahel hooajal HC Tallinna peatreeneriks olnud klubi eestvedaja Risto Lepp saab keskenduda edasipidi päevasel ajal klubi juhtimisele ning õhtuti rohkem olla koos nii elukaaslase kui kolme väikese tütrega.

“Eestis pole varem ühelgi klubil välismaalasest peatreenerit olnud. Bo oli suvel kümmekond päeva HC Tallinnaga tutvumas ning nii minul kui teistel meie klubiga seotud inimestel tekkis kohe temaga väga hea inimlik kontakt. Boga on lihtne suhelda, tal on kindel nägemus ning tema juhivõimekuses kahtlema ei pea. Rõõm on siia saada taanlane. Taani on vaieldamatult maailma parim käsipallikants nii ala populaarsuse kui ka tulemuste osas nii täiskasvanute kui ka noorte hulgas viimastel aastakümnetel. Noorteklubina oleme Taani Käsipalliliiduga teinud koostööd juba aastaid tagasi. Annan väga kerge südamega esindusmeeskonna üle uuele juhile, et ise saaksin klubi ning inimesi paremini juhtida. Tööd on tohutult. Samuti annan endast kõik, et saaksime klubile lähiaastatel oma käsipallisaali”, lausus eelmisel kahel hooajal ka peatreeneri rolli täitnud klubi eestvedaja Risto Lepp, kes sõlmis Oestergaardiga üheaastase lepingu klausliga pikendada koostööd sobivuse korral kahe hooaja võrra.

HC Tallinna meeste võistkonnas abistavad Oestergaardi fitnesstreener Martin Aasna ning füsioterapeut Roger Teor. Lähipäevil teatab klubi avalikkust ka kõikide võistkonnaga lepingu sõlminud mängijatest. Taanlane teeb ametliku debüüdi võistkonna peatreenerina käesoleva nädala lõpus, kui laupäeval võõrustab HC Tallinn Soome meeste meistriliiga raames Sõle Spordikeskuses kell 18:00 Siuntio IF-i ning päev hiljem kell 15:00 Karjaa BK-46 võistkonda, kuhu siirdus hooaja eel Tallinnast Eesti koondislane Markus Viitkar.