Meistriliigas osalevad samad meeskonnad, kes mullugi: Põlva Serviti, HC Tallinn, HC Kehra/Horizon Pulp&Paper, Viljandi HC, SK Tapa ja Raasiku/Mistra. Mängitakse neli ringi, kohtudes omavahel kaks korda nii kodus kui ka võõrsil. Kui eelmisel hooajal jäid kohamängud pidamata koroonaviiruse tõttu, siis nüüd otsustati neist loobuda ametlikult.

"Suvel lahkasid võistlussüsteemi nii klubid kui ka meistriliiga ekspertgrupp. Play-offi ärajätmine oli enamuse seisukoht, suurendamaks Eesti meistrivõistluste tähtsust. Nii kasvab iga kohtumise ja iga punkti osakaal ning avavoorust alates näeb loodetavasti võitluslikke mänge," selgitas Eesti Käsipalliliidu peasekretär Pirje Orasson.

Kõik kuus meeskonda teevad kaasa kolmes sarjas. Lisaks meistriliigale mängitakse Eesti karikavõistlustel, viis klubi osaleb Balti liigas ja HC Tallinn teist hooaega Soome kõrgliiga põhiturniiril. Servitil, Viljandil ja Tallinnal lisanduvad kalendrisse veel ka eurosarjamängud.

Tiitlit asub kaitsma 15-kordne Eesti meister Põlva Serviti. Hõbeda sai mullu HC Tallinn ja pronksi varem 11 puhul meistriks kroonitud HC Kehra/Horizon Pulp&Paper. Viljandi HC on Eesti meistrivõistustelt võitnud üheksa medalit, ent ei ühtegi kuldset ning esimest medalit lähevad jahtima SK Tapa ja Raasiku/Mistra.

Mullune snaiprite tabeli esikolmik – Rail Ageni (Tapa), Hendrik Koks (Viljandi) ja Mathias Rebane (Serviti) – jätkab tänavugi väravate viskamist. Eelmise hooaja sümboolsest koosseisust lahkusid Markus Viitkar ja Alfred Timmo vastavalt Soome ja Norra liigasse, ülejäänud viis jätkavad Eesti meistrivõistlustel.

Mitmed meeskonnad on toonud täiendusi Ukrainast ja Valgevenest, sealhulgas Tapa ja Raasiku toovad publiku ette klubiajaloo esimesed võõrleegionärid. Välisklubidest naasid koduliigasse aga Eesti koondislased Kristo Voika, Ott Varik, Hendrik Varul ja Robin Oberg.

Lisaks kogemusele saab platsil näha ka andekaid noormängijaid. Tänavu tohivad meistriliigas esmakordselt kaasa lüüa 2005. aastal sündinud noored ning mõnigi neist sai juba nädalavahetusel kirja nii esimesed kohtumised kui ka väravad Balti liiga mängudes.

Eesti meistriliiga avavoor:

15.09. 19:00 Viljandi HC – HC Kehra/Horizon Pulp&Paper (Viljandis)

16.09. 19:00 SK Tapa – HC Tallinn (Tapal)

17.09. 19:00 Raasiku/Mistra – Põlva Serviti (Arukülas)