"Uus peatükk minu karjääris on algamas. Olen väga elevil, et liitun 2022. aastast Alfa Romeoga," rääkis 32-aastane Bottas pressiteate vahendusel. Pressiteate kohaselt sõlmis Bottas uue tiimiga mitmeaastase lepingu, kuid selle täpset pikkust ei avaldatud.

Bottas on alates 2017. aastast sõitnud Mercedeses. Ta on aidanud tiimi seni igal hooajal meeskondliku MM-tiitlini. Sõitjate arvestuses on ta aga alati tiimikaaslasele Lewis Hamiltonile alla jäänud. Bottase arvel on F1-s 170 etappi, millest ta on võitnud üheksa. Poodiumile on ta pääsenud 63 korral.

Bottas hakkab Alfa Romeos asendama kaasmaalast Kimi Räikköneni, kes tänavuse hooaja järel karjääri lõpetab. Kellest saab Bottase tiimikaaslane, pole hetkel teada. Tänavuse hooaja teise põhisõitja Antonio Giovinazzi leping Alfa Romeoga lõppeb samuti hooaja järel ära.

Kõikide eelduste kohaselt tähendab Bottase üleminek, et Mercedesse võtab tema koha üle George Russell. Mercedes pole uudist veel ametlikult kinnitanud, aga tiimi pealik Toto Wolff on varasemalt rääkinud, et valik tehakse just Russelli ja Bottase vahel. Seitsmekordne maailmameister Lewis Hamilton sõlmis juba kevadel Mercedesega uue lepingu.