Raisneri kaasmaalannast õpilane Annika Schleu juhtis Tokyos moodsat viievõistlust, kuid jäi ilma medalita, sest tema hobune Saint Boy keeldus üle tõkke hüppamast. Tema treener Raisner üritas aidata oma sportlasel hobust kontrolli alla saada, kuid kasutas selleks valesid vahendeid.

Nimelt lõi ta hobust rusikaga ning ütles oma sportlasele, et ta looma kõvemini piitsutaks.

Raisner rikkus alaliidu põhikirja punkti 4.6.8., millega viievõistlejatel ja nende abilistel on keelatud hobust lüüa või teda muul viisil väärkohelda. Raisneri olümpiamängudelt eemaldamine jäi jõusse ja ta sai ametliku noomituse. Kui sarnane asi peaks korduma, võidakse temalt rahvusvaheline treenerikutse ära võtta.

Enne rahvusvahelise alaliidu egiidi all toimuvatele võistlustele naasmist peab Raisner osalema seminaril, kus käsitletakse muu hulgas loomade inimlikku kohtlemist.

Kim Raisner.

31-aastane Schleu oli Tokyo jõuproovi eel üheks suurimaks soosikuks. Aastate jooksul on ta kroonitud viiel korral maailmameistriks ning kokku on ta võitnud 14 MM-medalit. Ebaõnnestunud ratsutamisosa tõttu jäi ta Tokyos alles 31. kohale.

Kui ratsutajatel on oma hobused, kellega nad on pikalt koos võistelnud, siis moodsas viievõistluses saavad sportlased loosiga täiesti võõra hobuse, kellega nad peavad seejärel võistlustulle asuma. Schleul oli loosimisel ebaõnne ning ta sai hobuse, kes oli paanikas ning keeldus rada läbimast.

Kuigi loomaõiguslased nõudsid hobuse piitsutamise eest karistust ka Schelule, siis alaliit leidis, et sportlane reegleid ei rikkunud.