Brasiilia terviseamet süüdistas Argentina koondislasi Emiliano Martinezt, Giovani Lo Celsot, Cristian Romerot ja Emiliano Buendiat reisidokumentide esitamisel vassimises.

Marca andmetel jätsid neli pallurit dokumentides mainimata, et nad on viimaste päevade jooksul viibinud Inglismaal, mis on Brasiilia silmis koroonapandeemiaga seoses nn punases nimekirjas. Kõik neli mängijat teenivad aga igapäevaselt leiba just Inglismaa Premier League'i klubides. Brasiilia terviseameti seisukoht oli, et antud mängijad peavad jääma karantiini, sest nad viibisid viimase 14 päeva jooksul Inglismaal.

Martinez, Lo Celso, Romero ja Buendia aga karantiinis pole, vaid reisisid Brasiilias koos koondisega ringi. Enne kohtumist ei suutnud terviseamet Argentina koondist aga teavitada ja kõik peale Buendia kuulusid ka Argentina algkoosseisu.

"See mäng oleks pidanud olema kõigi jaoks jalgpalli pidu. Nii meie kui ka Brasiilia koondis tahtsid mängida. Meile ei öeldud enne mängu kordagi, et kohtumine võiks ära jääda," vahendas Argentina koondise peatreeneri Lionel Scaloni sõnu BBC.

Juhendaja sõnul pakuti neile võimalust, et kohtumine võiks ilma Martinezi, Lo Celso, Romero ja Buendiata jätkuda, aga peatreener polnud sellega nõus.

"Treenerina pean oma mängijaid kaitsma," lausus Scaloni.

Terviseameti suhtes oli kriitiline ka Brasiilia jalgpalliliidu president Ednaldo Rodrigues.

"Mul on kõikide fännide pärast kahju. Kogu austuses terviseameti vastu oleksid nad võinud selle olukorra varem lahendada ja mitte oodata, kuni mäng on alanud," sõnas ta.

Telekaamerad püüdsid kinni ka Argentina kapteni Lionel Messi reaktsiooni.

"Me oleme siin (Brasiilias toim) olnud kolm päeva," rääkis ta kohtunikele ja platsile tormanud terviseameti töötajatele. "Miks meid sellest hotellis ei hoiatatud? Nad oleksid võinud meile seda selgitada ja oleksime asja ära klaarinud. Nüüd vaatab seda kogu maailm."

Millal BrasiiliaArgentina MM-valikmäng järele peetakse, pole veel teada. Argentina koondis võttis ette tee Boliiviasse, kus peetakse reedel valikmäng kohaliku koondisega. Pärast tundidepikkust küsitlemist pääsesid lennukile ka Martinez, Lo Celso, Romero ja Buendia.