Kõik sai alguse mõned tunnid tagasi, kui selgus, et Brasiilia terviseamet tahab neli Argentina jalgpallikoondise liiget riigist välja saata. Nimelt süüdistas kohalik terviseamet, et Argentina koondislased Emiliano Martinez, Giovani Lo Celso, Cristian Romero ja Emiliano Buendia valetasid reisidokumentide esitamisel.

Marca andmetel jätsid neli pallurit dokumentides mainimata, et nad on viimaste päevade jooksul viibinud Inglismaal, mis on Brasiilia silmis koroonapandeemiaga seoses nn punases nimekirjas. Kõik neli mängijat teenivad aga igapäevaselt leiba just Inglismaa Premier League'i klubides. Anvisa seisukoht oli, et antud mängijad peavad jääma karantiini, sest nad viibisid viimase 14 päeva jooksul Inglismaal.

Martinez, Lo Celso, Romero ja Buendia aga karantiinis pole, vaid reisisid Brasiilias koos koondisega ringi. Muideks kõik peale Buendia kuulusid ka Argentina algkoosseisu.

Seejuures olid nii Brasiilia koondis, Argentina koondis kui ka CONMEBOL (Lõuna-Ameerika jalgpalliliit) valmis mänguga pihta hakkama, kuid Anvisa nõudis, et eelpool nimetatud mängijad tuleb riigist välja saata. "Anvisa silmis on tegu väga ohtliku olukorraga," vahendas BBC terviseameti pressiteadet. "Anvisa on palunud kohalikul võimul mängijad karantiini saata, kes ei tohiks üldse Brasiilia pinnal viibida." Miskil põhjusel ei suutnud aga Anvisa ja Brasiilia võimud kohtumise eel probleemile lahendust leida.

Nii hakkaski kohtumine Sao Paulos Eesti aja järgi kell 22 planeeritud moel pihta. Viiendal minutil aga tormasid Brasiilia terviseameti töötajad platsile, proovides argentiinlasi väljakult minema saata.

Seejärel tekkis suuremat sorti vaidlus mõlema koondise ja ametnike vahel ning mõned minutid hiljem kõndisid Argentina koondislased riietusruumi. Nüüdseks on kohtumine olnud peatatud juba tund aega. Brasiilia koondislased teevad väljakul trenni, argentiinlased viibivad riietusruumis.

Mis saab kohtumisest ja kõnealustest Argentina jalgpalluritest edasi, pole hetkel teada. Sky Sportsi andmetel plaanib kogu Argentina koondis staadionilt lahkuda, Brasiilia valmistub samal ajal aga avalikuks treeninguks. Viimaste teadete kohaselt kuulutatakse mäng peagi tänaseks ametlikult lõppenuks. Kas kohtumine peetakse tulevikus uuesti, pole hetkel teada.

Täiendatud:

Eesti aja järgi veidi peale kella 23 tuli ametlik teade, et kohtumisega ei jätkata ja on teadmata ajaks edasi lükatud.