„Tulemus ei valmista rahulolu. Esitus oli tegelikult hea, olime parem meeskond. Võrreldes eelmise mänguga (Belgiaga) olime kaitses paremad. Vastaste kastis ei olnud me aga piisavalt teravad. Meil olid koosseisus ka uued mehed,” sõnas kohtumise järel Eesti peatreener Thomas Häberli. „Oleme näinud häid asju, oleme õigel teel. Tulemus on aga alati tähtis. Viimane sööt ei olnud täna rünnakul piisavalt hea.”

Võrreldes neljapäevase kohtumisega tegi Eesti algrivistuses seitse vahetust. „Fookus on Walesiga peetava mängu peal. Tahame, et meil oleks seal värskust. Olime sellest varem rääkinud,” vaatas Häberli ette kolmapäeval ees seisvale matšiga Walesiga. „Tahtsime anda osadele mängijatele võimaluse end näidata. Tahame aga ka valiksarjas punkte teenida. Selle jaoks on vaja värskeid jalgu. Kõige tähtsam, et kõik oleksid Cardiffis värsked ja seetõttu tegime ka vahetusi.”

Keskkaitsja Märten Kuusk tõdes omakorda kohtumise järel, et võrreldes eelmise matšiga saadi kaitse korda ja selles vallas tehti vahepealsetel päevadel korralikult tööd.

„Kõik algas valmisolekust ja keskendumisest, et peame taga nulli hoidma. Selles vallas ei ole midagi ette heita. Kõik pingutasid ja pressisid. Põhjaiirlastel oli väga vähe võimalusi. Jalgpall on aga hull mäng. Oli tunne, et võtame võidu ja kaotust ei tule. Läks paraku nii,” sõnas Kuusk, kes rääkis ka tänase hea kaitsetöö tagamaadest. „Võtmesõnaks oli kaitse pressingu julgus. Ei tohtinud liiga madalale vajuda. Oli vaja liigutada liini jõulisemalt ja pressida targalt välja, et vastasel ei tekiks momente ja ei saaks igasse tsooni sööta. See õnnestus hästi. Kaitsetöö oli hea, meil oli pressing valmis.”

Teist kohtumist järjest oli lõpuvile kõlades kaptenipael Kuuse käel. Peatreener Häberli sõnul ongi Kuusk koondise abikapten ehk Konstantin Vassiljevi esimene asendaja. „Otsus tehti juba ammu. Otsustavaks sai tema kvaliteet. Tal on olemas ka kõik muud vajalikud omadused, mida kapten vajab,” selgitas Kuusk.

„Au on olla Eesti koondise kapten. Mul on hea meel, kui mind usaldatakse. Täidan oma rolli nii hästi nagu suudan. Kostja on ikka esimene kapten ja niimoodi on,” sõnas Kuusk omalt poolt.

Septembrikuistes kohtumistes on Kuusk nüüd ainuke mängija, kes mõlemas matšis viibinud väljakul kõik 90 minutit. „Olen alati valmis mängima. See on jalgpalluri töö. Nauding on Eesti koondises mängida. Panen alati sajaga. Nüüd tuleb targalt taastuda,” sõnas Kuusk seepeale.

Sel korral teiseks poolajaks vahetusest sekkunud ja kontrolliva poolkaitsja positsioonile toodud Karol Mets nõustus Häberli ja Kuusega, et Eesti vääris sellest kohtumisest tegelikult enamat.

„Tundsin küll, et võimalusi meil oli ja terve mängu vältel vastased meile ohtlikuks ei saanud. Tundsime, et oleks olnud võimalik see mängu võita,” tõdes Mets. „Tänasest kohtumisest jäi väga mõru maitse. Mängisime hea mängu ja lõime momente. Olles aga realist, siis järgmistes mängudes lõppevad samasugused võimalused ilmselt väravaga. Ei taha negatiivne ja kurb olla. Pea püsti ja samad võimalused lõppevad Cardiffis väravaga,” viitas ta eelseisvale kohtumisele.