Kohtumise ainus värav sündis 76. minutil, kui tõeliselt ilusa sooritusega sai hakkama vahetusest sekkunud Shane Ferguson. Põhjaiirlane lõi kauglöögi postipõrkest väravasse. Matvei Igonen sai küll näpud vahele, kuid tõrjeks sellest ei piisanud.

Eestlastel oli teisel poolajal mitu lubavat võimalust, kuid viimasel kolmandikul jäi efektiivsusest puudu ning põhjaiirlaste kaitset lahti muukida ei suudetud.

Eesti koondist ootab kolmapäeval võõrsil ees MM-i valikmatš Walesiga. Põhja-Iirimaa kohtub samal päeval valikmängus Šveitsiga.

ENNE MÄNGU:

Nii Eesti kui ka Põhja-Iirimaa pidasid nädala keskel MM-valikkohtumise ning järgmine valikmatš seisab ees juba uue nädala keskel. Seega on oodata, et tänases mängus saavad mõlema koondise ridades oma võimaluse mitmed tavapärased vahetusmehed.

Kui Eesti jäi neljapäeval koduplatsil 2:5 alla Belgiale, siis Põhja-Iirimaa mängis võõrsil 4:1 üle Leedu. Kolmapäeval seisab Eestil ees kohtumine Walesiga, Põhja-Iirimaale sõidab aga külla Šveits. Eestil on praegu käimasolevas valiksarjas kirjas kolm kaotust, Põhja-Iirimaal aga üks võit, üks viik ja üks kaotus, mis annab C-alagrupis Itaalia ja Šveitsi järel ning Bulgaaria ja Leedu ees kolmanda koha.

Võrreldes Belgiaga peetud kohtumisega peab Eesti hakkama saama keskkaitsja Joonas Tammeta, keda segab trauma. Mängust jääb eemale veel Ken Kallaste. Vigastuse tõttu vaatab matši kõrvalt ka Bogdan Vaštšuk. Praeguseks on selge, et Vaštšuki jaoks on praegune koondiseaken lõppenud ehk ta jääb eemale mängust Walesiga.

Eesti ja Põhja-Iirimaa on seni omavahel kohtunud kuuel korral. Kui kaks esimest matši lõppesid Põhja-Iirimaa 1:0 võitudega, siis kahes järgmises jäid peale eestlased. Eesti suutis saareriigi koondise üle mängida 2012. aasta EM-valiksarjas, kus kodus võideti 4:1 ja võõrsil 2:1. Mäletatavasti on tegemist Eesti jaoks läbi aegade kõige edukama valikturniiriga. Toona lõpetati alagrupp Itaalia järel teise kohaga ning jõuti play-off’i. Seal jäädi kahe mängu kokkuvõttes 1:5 alla Iirimaale.

Taas olid eestlased ja põhjaiirlased vastamisi 2020. aasta EM-valiksarjas ning sel korral jäid kahel korral peale vastased. Põhja-Iirimaa võitis kodus 2:0 ja Tallinnas 2:1.