Verstappen juhtis võrdlemisi sündmustevaeset sõitu algusest lõpuni. Tema järel hõivasid poodiumil teise ja kolmanda koha Mercedese sõitjad Lewis Hamilton ning Valtteri Bottas. Seejuures olid Mercedese mehed ainsad, kes ei saanud Verstappenilt ringiga sisse.

Neljanda koha punktid teenis Pierre Gasly (AlphaTauri), viiendana lõpetas Charles Leclerc (Ferrari) ja kuuendana Fernando Alonso (Alpine). Korraliku tõusu tegi boksiteelt sõitu alustanud Sergio Perez, kes kerkis sõidu lõpuks kaheksandaks.

Lõppjärjestus:


Verstappen kerkis ühtlasi MM-sarja uueks liidriks. Tal on koos 224,5 punkti. Hamilton kaotab talle vaid kolme silmaga. Bottas on kolmas 123 punktiga.

F1 hooaeg jätkub juba järgmisel nädalavahetusel Itaalias legendaarsel Monza ringrajal.

ENNE SÕITU:

Verstappen võitis eilse kvalifikatsiooni ajaga 1.08,885. Seitsmekordne maailmameister Lewis Hamilton (Mercedes) kaotas talle vaid 0,038 sekundiga.

Teisest reast alustavad sõitu Valtteri Bottas (Mercedes; +0,337) ja Pierre Gasly (AlphaTauri; +0,593). Kolmandast reast lähevad teele Ferrari mehed Charles Leclerc ja Carlos Sainz.

Kvalifikatsiooni teises sessioonis lehvitati kahel korral punaseid lippe. Esimesena sõitis seina Williamsi piloot George Russell, kelle avarii järel sessioon mõneks minutiks peatati.

Kui teine sessioon jätkus, sõitis kiirel ringil seina Russelli tiimikaaslane Nicholas Latifi. Kanadalase avarii järel otsustasid kohtunikud teise sessiooni lõplikult peatada, mis tähendas, et Russellil, Lance Strollil (Aston Martin), Lando Norris (McLaren), Latifil ja Yuki Tsunodal (AlphaTauril) polnud enam võimalik aega parandada ja nii jäid nad esikümnest välja.

Stardirivi: