"See oli väga raske matš, ta mängis väga hästi," sõnas Kontaveit mängujärgsel pressikonverentsil Eesti ajakirjanikele. "Ta oli täna lihtsalt veidi parem. Ma võitlesin nii kõvasti kui jaksasin ning andsin endast parima."

Kontaveit lisas, et Swiateki vastu on keeruline oma mängu üles ehitada. "Ta ei anna üldse aega, Swiatek mängib väga kiiresti," jätkas eestlanna. "Mulle meeldib hakata punkti üles ehitama - näiteks esimese löögi teen keskele - aga kohe, kui talle pall kätte lüüa, on endal jalad õhus."

Swiatek ja Kontaveit läksid omavahel vastamisi neljandat korda. Kui esimesed kaks omavahelist matši võitis eestlanna, siis viimased kaks on kuulunud Swiatekile. Enne tänat viimase omavahelise lahingu tänavusel French Openil võitis 20-aastane poolatar 7:6, 6:0. Kas vastane suutis sedapuhku mängus millegagi üllatada ka? "Üllatada... ma ei oska niimoodi öelda. Ta kindlasti mängib paremini kui mõned aastad tagasi," vastas Kontaveit. "Ma ise mängisin seekord kõvasti paremini tema vastu kui Pariisis. Üldiselt ütleksin aga, et tema tase on viimaste aastatega kõvasti tõusnud."

Kaheksandikfinaalis ootab Swiateki ees maailma 12. reket Belinda Bencic, kes sai Jessica Pegulast (WTA 25.) jagu 6:2, 6:4.