Kvalifikatsiooni esimese sessiooni lõpus läksid mõlemad Haasi sõitjad sarnaselt teistele konkurentidele rajale, et veel viimast kiiret ringi kirja saada. Soojendusringil hakkas aga Schumacher Mazepinist mööduma, mis venelasele ei meeldinud. Seejuures rikkusid Haasi sõitjad ära Sebastian Vetteli (Aston Martin) kiireima ringi, kes pidi kiirelt tegutsema, et üldse kokkupõrget vältida.

"Olen ausalt öeldes väga häiritud," kommenteeris Mazepin F1 TV-le. "Vormel 1 sarjas käivad tiimis asjad niimoodi, et ühel nädalavahetusel läheb üks tiimikaaslastest esimesena soojendusringile, teisel nädalavahetusel teine. See nädal oli minu kord esimesena rajale minna."

"Ühel korral Imola ringrajal läksin esimesest autost mööda ja siis sain kõvasti s***a meeskonnalt," jätkas vihane Mazepin. "Nüüd juhtus aga teist korda nii, et tiimikaaslane läks minust mööda, surudes mind teiste autode vahele. Ta keeras niimoodi meelega minu viimase kiire ringi p***e."

"Ma ei ole õnnelik. Kui sa teed ühe korra nii, et sa ei teadnud seda, siis nii on. Aga kaks kord seda teha, see on juba tahtlik... Selliseid pingeid ei tohiks meeskonnas olla," lisas Mazepin.

Schumacheri sõnul ei teinud ta midagi valesti. Sakslane ütles, et meeskond oli andnud talle loa venelasest möödumiseks. "Me arutasime seda raadioside kaudu. Loomulikult (Mazepin) ei saanud seda kuulda, aga olime mõlemad keerulises seisus, sest viimane kurv polnud lihtne," arutles Schumacher. "Sebastian on viimane inimene, keda oleksin tahtnud blokeerida. Mul on väga kahju tema ja Aston Martini ees."

Schumacherilt uuriti ka tema läbisaamise kohta Mazepiniga. Nimelt pole tegu esimese olukorraga, mis tiimikaaslaste vahel pingeid on tekitanud. "Olukorrad on alati erinevad. Praegu ei ole minu arvates põhjust kurta. Ma ei oska midagi rohkemat öelda," vastas Schumacer.

Intsidendis suurimaks kannatanuks olnud Vettel Haasi sõitjate peale pahane ei olnud. "Kui mitte nemad, siis küll oleks järgmine auto mulle ette jäänud. Liiga palju autosid oli samas kohas," sõnas Vettel. "Meie ajastus polnud parim."

Vettel alustab pühapäevast Hollandi GP-d 17. kohalt. Schumacher stardib 19ndana ja Mazepin viimasena.