24. Tallinna Rattamaratoni 47 km põhisõidu võitis soolosõiduga Martin Loo (Redbike Team I) ajaga 01:36:38, teisena jõudis finišisse Josten Vaidem (Fixus) ajaga 01:39:10, edestades vaid poole rattapikkusega Peeter Tarvist (Veloplus).

„Minu jaoks kulges sõit ideaalselt - teadsin rada, olin käinud siin proovimas ja harjutamas, panin ka taktika paika, kuidas võiks sõita. Esimene kolmandik oli kõige raskem nii füüsiliselt kui ka profiililt. Olen väga õnnelik, et taktikaline plaan töötas," kirjeldas Loo, kes lisaks etapivõidule sai ka sarja üldvõidu. Loo lubas kindlasti ka järgmisel aastal võistelda Eestis.

Naiste põhisõidu võitjaks tuli Janelle Uibokand (Sportland Bottecchia Team) ajaga 01:52:32, tema järel oli teine Merili Sirvel (RR Riplased/Vitax) ajaga 01:54:48 ja kolmandaks sõitis end Laura Lepasalu (Simuna SK) ajaga 01:58:47.

„Tänane sõit läks hästi raskelt. Võit küll tuli, aga oleks tahtnud, et enesetunne oleks parem olnud. Aga lõpp hea, kõik hea. Andsin terve sõidu endast maksimumi. Ja tore oli see aasta ka sarja üldvõit saada," sõnas Uibokand.

17 km poolmaratoni võitsid Riko Tammepuu (00:35:32) ja Lauren Pohl (00:37:37). Lisaks põhisõidule ja poolmaratonile toimusid ka lastesõidud. Kokku oli rattaüritust nautimas ligi 1000 osalejat.

Tänane etapp tõmbas joone alla kogu Bosch Eesti Maastikurattasarjale - meeste arvestuses võitis sarja kokkuvõttes esmakordselt Martin Loo ja naistest Janelle Uibokand, võistkondadest tuli esikohale Redbike Team I ja naiskondadest Hawaii Express. Aktiivseim rattur oli Martin Loo.

24. Tallinna Rattamaratoni peakorraldaja Raivar Vaheri sõnul oli etapp igati edukas. „Ratturid nautisid tänast sõitu ning meil on hea meel, et saime võistluse kenasti peetud ja lisaks tänase võistluse võitjatele ka sarja üldvõitjad autasustada päikesepaistes just Kõrvemaal," rõõmustas Vaher.

Ka Bosch Eesti Maastikurattasarja peakorraldajal Enno Eilol jätkub ainult kiidusõnu. „Suured tänusõnad kogu sarja etappide korraldusmeeskondadele, tänu kellele olid kõik etapid suurepäraselt korraldatud. Meil on hea meel, et sel aastal oli ka kõikidel etappidel eelmisest aastast rohkem osalejaid ning saime pakkuda sõidurõõmu ja kaasaelamist nii ratturitele kui ka pealtvaatajatele," lausus Eilo.