41-aastase soomlase kodumeeskond Alfa Romeo kinnitas, et positiivse koroonatesti andnud Räikkönenil ei ole ühtegi haigussümptomit ja ta tunneb end hästi, kuid viibib nüüdsest hotellis eneseisolatsioonis.

Soomlast asendab Hollandi etapil Alfa Romeo testisõitja Robert Kubica. Kogenud poolakas tegi viimase võistlussõidu 2019. aastal.

Eilsel vabatreeningul oli Räikkönen näidanud Zandvoorti ringrajal vastavalt 13. ja 16. aega.

F1 ja rahvusvaheline autoliit teatasid oma ühisavalduses: "Kimi Räikkönen andis meie viimasel testimisel positiivse COVID-19 analüüsi. Vastavalt meie koroonaviiruse protokollile ta sellel võistlusel enam ei osale. Kõik tema lähikontaktsed on kindlaks tehtud. Kõik meetmed on kasutusele võetud, et sellel juhtumil ei oleks Hollandi etapile rohkem mõju."

"Kimi, soovime sulle kiiret paranemist ja loodame sind peatselt rajal näha," teatati vormel-1 ametlikul Twitteri kanalil.

Räikkönen oli selle nädala alguses avalikustanud, et teeb tänavuse hooaja järel vormel-ühega lõpparve. Soomlane hoiab hetkel MM-sarjas kahe punktiga 17. kohta. Kümnenda koha sõitis ta välja Aserbaidžaani ja Ungari etappidel.